Dotze línies d’acció conformen el Pla de reactivació econòmica i social del Vallès Oriental que es treballarà de manera coordinada

Dimecres, 20 de maig de 2020
  • Es constitueix el Grup de treball de reactivació econòmica i social del Vallès Oriental.

Ahir es va constituir formalment el Grup de treball de reactivació econòmica i social que coordina el Consell Comarcal a petició de la Comissió Executiva de la Taula Vallès Oriental Avança, i que treballarà les línies proposades en el Pla de reactivació econòmica, que ja es va consensuar ahir.

El document està format per dues parts: la primera amb un resum de la situació macroeconòmica -informació rellevant per a la presa de decisions- i la segona amb 12 propostes d’actuació on es prioritzen els eixos referents a turisme, indústria de proximitat i finançament, i s’ha acordat afegir un eix específic per a la recuperació de la indústria i un altre per a la bretxa digital.

Concretament les línies d’actuació acordades a la reunió són:

1.-Activació d’un Grup de treball de crisi per a la reactivació econòmica.

2.-Reforç de l' Observatori-Centre d’Estudis.

3.-Posar a disposició dels ens locals recursos tècnics per elaborar durant un any el Pla de reactivació socioeconòmica (Grup de treball de PAE, Grup de treball de formació/ocupació, Grup de treball d’empresa).

4.- Creació d’un grup de treball per a la interlocució amb les entitats bancàries.

5.-Analitzar accions que permetin millorar la situació dels sectors que es dediquen a la cura de les persones.

6.-Impulsar circuits curts de comercialització.

7.-Treballar des del Servei de Turisme en el posicionament del Vallès Oriental com a destinació turística, apostant pel turisme de proximitat i la sostenibilitat.

8.-Reforçar la perspectiva de gènere en l'àmbit laboral.

9.-Esforç per reduir els terminis de pagament de factures a proveïdors.

10.-Vinculació dels serveis i accions que es duguin a terme a l'Agenda 2030 i el ODS.

11.-Acompanyar a les empreses per fer un salt en l’àmbit digital.

12.-Definir estratègies de treball per dur a terme accions concretes per a la indústria de la comarca.

Es tracta d’un Pla dinàmic que evolucionarà d’acord amb les necessitats i canvis que vagin sorgint les properes setmanes i mesos.

Durant la reunió, s’ha remarcat la situació crítica del sector turístic, comerç, indústria i petit empresari, i s’ha demanat urgència en aplicar el Pla.

El grup de treball de reactivació econòmica està format pels membres de la Comissió Executiva de la TVOA, -el Consell Comarcal, UGT, CCOO, UEI, PIMEC, els ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès, les Franqueses del Vallès, Sant Celoni i Parets del Vallès i el SOC-. els portaveus dels grups polítics del Consell Comarcal, l’Associació Hotels Vallès Oriental i el Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, i s’està estudiant la possibilitat d’incloure una representació dels municipis amb menys habitants de la comarca.

Durant la reunió, el conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils, va puntualitzar que els membres del grup de treball s’han convocat de tal manera que el document de treball no sigui objecte de discussió política, sinó un pla consensuat on se sumin els esforços de tothom. També es va proposar que durant les diverses reunions que se celebrin, s’obri l’assistència a experts en els diferents àmbits que es tractin.

El conseller va insistir en què en que el grup de treball ha de ser capaç d’innovar, per poder treure la màxima rendibilitat als recursos econòmics, amb les competències actuals del Consell Comarcal.

En la reunió es va informar que ja s’ha presentat la sol·licitud per obtenir subvencions per al pla de xoc de la Generalitat i que es presentaran sol·licituds als processos que s’obrin des de la Diputació de Barcelona per aconseguir el màxim de recursos possibles.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 13:53