El Consell Comarcal comença a treballar amb associacions de ciclomobilitat de la comarca en propostes d’actuacions conjuntes

Divendres, 22 de gener de 2021 a les 09:00
  • Es considera que el cicloturisme pot ser un punt fort per ajudar a la recuperació del sector turístic.

Aquesta setmana el Servei de Turisme del Consell Comarcal s’ha reunit amb diverses associacions que treballen per una mobilitat sostenible a la comarca per mitjà de la bicicleta.

La reunió s’ha celebrat amb la intenció d’establir contacte amb les associacions que fomenten l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible, conèixer la seva opinió respecte de l’estat actual de la comarca pel que fa a la mobilitat en bicicleta, i poder traslladar les propostes d’actuació.

La reunió ha comptat amb una nombrosa participació d’entitats, concretament de  Granollers Pedala, Mollet Pedala, Pedalem de La Garriga, Grup polític dels Carrils de Bicicleta i aparcaments segurs de les Franqueses del Vallès, Coordinadora per la Salvaguarda dels espais Naturals del Montseny, Montnegre- Corredor i Associació La Roca en Bike de la Roca del Vallès.

La trobada ha servit per recollir les propostes fetes per les associacions, que van des de la necessitat de tenir una xarxa interurbana que connecti tots els municipis de la comarca i comarques veïnes per camins segurs, especialment aquells municipis que disposen d’estacions ferroviàries, la demanda que hi hagi un òrgan que es comprometi a gestionar el manteniment d'aquesta xarxa, o actuacions mediambientals per garantir la sostenibilitat de zones d’alta sensibilitat ambiental que actualment estiguin transitades per camins.

Al llarg de la reunió s’ha fet èmfasi en què la xarxa pedalable ha de ser tant per a ús turístic com quotidià i, per tant, ha d’incloure actuacions en l’àmbit turístic, però també industrial i de mobilitat quotidiana. Per aquest motiu, des del Consell Comarcal es treballarà de manera coordinada amb les diferents àrees involucrades.

En la trobada, les entitats assistents han pogut conèixer el funcionament participatiu del Servei de Turisme del Consell Comarcal, així com les accions que s’estan duent a terme actualment. S’ha pres l’acord de seguir treballant conjuntament i les entitats han mostrat interès en participar a les diverses reunions i grups de treball que es convoquen periòdicament des del Servei de Turisme, on es planifiquen les actuacions en matèria turística a la comarca.

La reunió també ha servit per presentar a les entitats la pàgina web de TurismeVallès, que està en fase final del procés de renovació. Les persones assistents han pogut donar consells per millorar-la de manera que s’adapti més a les necessitats del públic cicloturista.

Aquesta reunió ha estat iniciativa del conseller de Turisme, Àlex Valiente, que va concertar la reunió perquè des del servei de Turisme del Consell Comarcal i la resta d’agents turístics del territori es considera que el cicloturisme és un element de gran rellevància per a la comarca i pot ser un punt fort per ajudar a la recuperació del sector.

A més, es té constància que el sector hoteler de la comarca també veu el cicloturisme com una oportunitat per als seus negocis. És per això que les properes passes aniran dirigides cap a aquest sector, de cara a treballar conjuntament les propostes de cicloturisme, un aspecte que va iniciar l’anterior conseller, Carles Fernandez.

www.turismevalles.com

Darrera actualització: 13.09.2021 | 14:02