Francesc Colomé reivindica el desdoblament de la R3 com un dels grans reptes de la mobilitat a la comarca

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 14:10
  • El president del Consell Comarcal ha acompanyat al conseller de Territori i Sostenibilitat en la presentació virtual d’un projecte pilot de mesures ambientals en la mobilitat laboral.   

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha reivindicat aquest matí el desdoblament de la línia ferroviària R3 com un dels grans reptes del Pla Específic de Mobilitat del Vallès.

Ho ha fet en la presentació d’un projecte pilot de mesures ambientals en la mobilitat laboral al corredor Besòs-Congost-Mogent, que ha fet el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, de forma telemàtica als alcaldes i alcaldesses de la comarca i representants del món empresarial des de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

 “Tenim reptes per afrontar importants que preveu el PEMV, com el desdoblament de la R3, perquè no hi ha dates concretes i portem cent anys amb la mateixa línia. És cert que ara s’han notat millores i avançaments amb supressió de passos a nivell o millores amb les estacions, però cal fer l’empenta final”, ha comentat el president Colomé.

També ha recordat la necessitat de la línia orbital ferroviària Sabadell-Granollers-Mataró, la nova estació al Circuit de Catalunya, l’intercanviador R3 amb R8, o la millora dels serveis públics, també els destinats a la població dispersa i als polígons industrials, la millora de la xarxa interurbana de vies ciclistes o la millora de la mobilitat multimodal, de les estacions, aparcaments d’intercanvi o el transport a demanda.

El document presentat pel conseller està impulsat per l’ATM i la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, i inclou un seguit d’accions, en col·laboració amb les empreses de la comarca, per reduir substancialment les emissions de NO2, CO2 i PM10 en 5 anys.

Visita inici obres desdoblament C-17

Previ a la presentació del Pla, el conseller de Territori, el president del Consell Comarcal i els alcaldes de Granollers i Parets del Vallès han visitat els primers treballs per a la construcció d’un tercer carril a l’alçada en sentit sud de la C-17 en el tram entre Granollers i Parets del Vallès.

Respecte a aquesta obra, el president Colomé ha comentat que “hi ha vies de comunicació que les gaudeixes i altres que les pateixes i aquesta la patim molt, sempre amb cues i per això avui ens congratulem de l’inici d’aquest tercer carril que farà una mobilitat molt millor i sostenible”.

Per Colomé, “la visita del conseller i les obres que s’estan fent demostra la determinació inequívoca del Govern de la Generalitat en avançar cap a una mobilitat sostenible”.

Respecte a les obres que s’inicien el conseller Calvet ha comentat que no afectarà el trànsit de la via. “Hem vetllat molt perquè aquest eix bàsic de vida i de prosperitat no quedi afectat i la segmentació de projectes està pensat per no aturar aquesta funcionalitat”, ha dit. “La C17 presenta des de fa temps un conjunt de dèficits que des del Govern ens hem determinat a solucionar”, ha afegit.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:35