Obertes les inscripcions per adherir-se al compromís Biosphere i a la Xarxa de punts d’informació turística

Dimecres, 3 de febrer de 2021
  • El Servei de Turisme del Consell Comarcal organitza una jornada informativa el 9 de febrer.

El Servei de Turisme del Consell Comarcal ha obert el període d’inscripcions per a l'edició de 2021 de noves incorporacions a la xarxa de punts d'informació turística (PIT) i per al Compromís Biosphere.

Amb aquest l’objectiu de captar noves adhesions, el proper 9 de febrer se celebra una sessió informativa de forma telemàtica, on s’explicaran els dos projectes (Inscripcions)

El projecte Compromís per la sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç. Es tracta d’un compromís que voluntàriament adquireixen els establiments, les empreses o entitats del sector turístic per treballar la sostenibilitat turística de la destinació. El Consell Comarcal és l’ens gestor per la implantació d’aquest compromís a la comarca.

Aquest Compromís Biosphere està sota el paraigües de la Certificació Biosphere que la Diputació de Barcelona va rebre al 2017 com a destinació turística sostenible i responsable, per part de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Els objectius són la gestió sostenible, la conservació i millora del patrimoni cultural, la conservació ambiental, el desenvolupament econòmic i social, la qualitat i seguretat i la implicació del client.

Al Vallès Oriental el 2019 es van distingir 38 entitats públiques i privades. Encara s’està tancant l’edició de 2020. Pel que fa al 2021, hi ha de termini fins el 14 de febrer per inscriure’s al compromís d’enguany, a través del Servei de Turisme.

Pel que fa al projecte dels Punts d’Informació Turística, neix de la Diputació de Barcelona amb la finalitat de crear una xarxa d’informació turística públic-privada per donar el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme. 

El programa està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística al visitant. La participació de qualsevol entitat al projecte és gratuïta.

En aquests moments, el Vallès Oriental compta amb 34 empreses publiques i privades que formen part de la Xarxa. Hi ha de termini fins el març per incorporar-s’hi.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 14:07