Llum verda al Pla d’Acció de Turisme 2022, definit per la recuperació de sector, la sostenibilitat, la qualitat i la seguretat davant la Covid

Dijous, 4 de novembre de 2021 a les 09:00
  • Els plenaris polítics i tècnic privat recuperen la presencialitat.

El plenari tècnic privat i el plenari polític de turisme del Vallès Oriental, celebrats tots dos el passat divendres, van aprovar el Pla d’Acció per al 2022, que recull les actuacions que es portaran a terme per part del Servei de Turisme l’any que ve. Aquest Pla resta que s’aprovi en el proper ple del Consell Comarcal.

Aquests dos plenaris de TurismeVallès, coordinats pel Consell Comarcal, van ser els primers que es van realitzar de manera presencial des de la situació de pandèmia, i es van celebrar al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles. En la trobada van participar diferents responsables tècnics i polítics dels ajuntaments de la comarca, així com representats de les associacions turístiques.

El Pla d’Acció 2022 aprovat té molt present la recuperació del sector i se segueix treballant en un turisme sostenible, de qualitat i amb totes les mesures Covid.

El pla té com objectiu continuar amb les línies estratègiques de treball que durant l’any 2021 s’han dut a terme, basades en la gestió de la sostenibilitat turística, la creació de producte turístic, la realització d’accions de promoció de la comarca i la cogovernança. Tot això, fent especial èmfasi en continuar oferint un turisme segur (Save Tourism) que compti amb totes les mesures Covid a través del Safe Travel, segell que ja han obtingut 38 empreses de la comarca. A més a més, el Pla2022 està vinculat amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i d’acord amb les necessitats detectades al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació 2018-2025.

En els darreres temps s’ha vist augmentada la demanda de propostes amb característiques molt definides: més distància social, noves mesures d’higiene i activitats que no impliquin masses relacions socials.

El pla d’acció 2022 pretén seguir treballant en la millora de la competitivitat de les entitats comarcals i la qualitat del producte turístic, en matèria de sostenibilitat a través d’un treball en xarxa més coordinat, la implantació del Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere, la coordinació i ampliació de la xarxa de Punts d’Informació Turística al territori, la col·laboració amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i la formació de professionals del sector a través d’una completa oferta formativa.

Se segueix promocionant la imatge turística del Vallès Oriental tenint en compte criteris de sostenibilitat i qualitat a través de la campanya paraigües “El Vallès Oriental #benestar que es comparteix”, que s’ha estat treballant el 2019 i 2020, i la nova campanya presentada el 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els diferents municipis de la comarca sota l’eslògan “Apropa’t i Viu!”  Enguany se seguirà la mateixa línia comunicativa.

Als dos plenaris hi van assistir el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero i el conseller de Turisme, Àlex Valiente.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 09:23