Vint-i-cinc ens públics i privats es formen per estar acreditats com a punts d’informació turística

Dijous, 21 d'octubre de 2021 a les 12:00
  • El Consell Comarcal reprèn la formació presencial de coneixement de l’entorn.

Ahir dimecres el Servei de Turisme del Consell Comarcal va rependre la formació presencial dels Punts d’Informació Turística del Vallès Oriental, després del parèntesi a causa de la pandèmia.

La trobada es va fer a Vallgorguina i hi van participar 25 persones, entre ens públics i privats, que van poder conèixer el Museu del Bosc i de la Pagesia i l’Espai Gastronòmic Santa Fe- Carpier.

Aquestes sortides es fan anualment amb l’objectiu de conèixer l’entorn per oferir noves experiències als turistes, així com ser un espai de trobada dels punts i del sector, també per compartir experiències. La darrera sortida es va fer el març de 2020.

Al Vallès Oriental actualment hi ha més de 32 espais acreditats per la Diputació de Barcelona com a punts d’informació turística, entre allotjaments, restaurants, comerços, biblioteques, museus, etc.

El projecte Punts d’Informació Turística, neix de la Diputació de Barcelona amb la finalitat de disposar d’una xarxa d’informació turística públic-privada que doni el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme. Al Vallès Oriental el gestiona el Consell Comarcal.

El programa està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística al visitant. La participació de qualsevol entitat al projecte és gratuïta.

Museu del Bosc i la Pagesia posa èmfasi en la memòria col·lectiva del municipi, mostrant el seu passat rural a partir de les eines utilitzades en els treballs a bosc i a pagès i el testimoni dels mateixos protagonistes a través de fotos i audiovisuals.

Espai Gastronòmic Santa Fe-Carpier té coma objectiu la promoció de la Ruta Arquitectura i Gastronomia com una experiència gastronòmica envoltats de natura del Parc Montnegre- Corredor, un espai idílic per fer-hi des d’un vermut, un esdeveniment, un dinar, degustacions i s’adreça a grups concertats, excursionistes de pas, etc.

Darrera actualització: 21.10.2021 | 13:08