Obre les portes la XIV edició de la Fira Guia't

Dimarts, 21 de març de 2023
  • Presenta un nou model centrat en els sector productius.

Des d'avui i fins dijous, el recinte de Roca Umbert de Granollers acull la Fira Guia't que, després de tres edicions en format virtual, lorna a la presencialitat.

Fins al 23 de març la Fira d’orientació acadèmica mostra la formació professionalitzadora que es pot trobar a la comarca o a l’entorn proper i està adreçada especialment a joves estudiants de 4t d’ESO. També a persones que no acrediten i/o abandonen els estudis, i aquelles que no tenen clar quin itinerari formatiu seguir un cop superada l’ESO, en un entorn com l’actual on les transicions entre món laboral i món formatiu van implicant col·lectius de població més amplis i d’edats diverses.

Aquesta nova edició presenta un nou model, més centrat en els sectors productius, d’acord a la proposta plantejada des de l’Agència de la Formació i Qualificacions Professionals de Catalunya, amb l’objectiu d’ajudar a descobrir vocacions i acompanyar les persones en el seu procés d’orientació formativa i laboral, incidint especialment en el foment de les vocacions industrials i la formació professionalitzadora.

S’organitza en espais sectorials per permetre aprofitar les sinèrgies que es creen entre els diferents actors que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions etc.). Per a la persona visitant també ajuda a organitzar la seva experiència i a treure profit de l’oportunitat d’aquesta Fira que relaciona l’oferta professional amb les ocupacions existents.

L’espai expositiu de la Fira Guia’t es troba dividit en 7 sectors professionals que agrupen les 26 famílies professionals existents:

SECTOR 1 De la indústria del metall i la mobilitat

SECTOR 2 Dels serveis a les empreses

SECTOR 3 De la transformació digital

SECTOR 4 De la indústria química

SECTOR 5  Indústria Agroalimentària + Manufacturera + De la construcció i Obra civil + De l’energia i la sostenibilitat

SECTOR 6 De l’oci i el benestar

SECTOR 7 De la salut i l’atenció a les persones

Els sectors més industrials i vinculats al món empresarial estan situats a la Nau Dents de Serra, amb la voluntat de reforçar el coneixement de cap a on van les necessitats i el treball que es fa des de les empreses i com, a través de la formació professional les persones poden formar-se i treballar en aquesta indústria. Els sectors 6 i 7, on s’ubiquen les famílies professionals més vinculades a l’atenció a la comunitat i les persones es troben situats a la Nau B1.

La part de l’exposició de l’oferta educativa es completa amb diverses activitats:

  • Orientador/a: fa l’acollida del centre visitant.
  • Demostracions dins de cada sector productiu
  • Personal orientador ubicat a cada sector de la Fira, per atendre consultes, conduir la visita i assessorar al públic visitant.
  • Xerrades adreçades a joves sobre diferents temàtiques relacionades amb les trajectòries educatives un cop acabada l’ESO
  • Xerrada adreçada a famílies
  • Xerrada adreçada a orientadors i professionals
  • Taules rodones d’experiències de joves.

A més, una quinzena de professionals estan fent l’orientació personalitzada durant el mes de març. (Es pot demanar a través d’aquest ENLLAÇ o orientaciojuvenil@vallesoriental.cat).

Aquesta Fira és fruit del treball del Consell de l’FP del Vallès Oriental, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

Més informació a: vallesjove.cat/fira-guiat 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 21.03.2023 | 14:37