MarketplaceVO es renova per esdevenir una plataforma amb més prestacions i utilitats

Dimarts, 12 de juliol de 2022
  • El Consell Comarcal presenta la nova plataforma comarcal d’empreses, productes i serveis del territori.

Aquest matí Can Ribes-Centre de Recursos Agraris de les Franqueses del Vallès –espai on estan situats els serveis de promoció econòmica del Consell Comarcal- ha acollit la presentació de la nova plataforma MarketplaceVO, renovada, més intuïtiva i amb més prestacions.

Aquesta nova plataforma esdevé una proposta molt millorada de la que es va presentar el 15 de setembre de 2020, quan es donava el tret de sortida a la primera plataforma, allotjada en la pàgina web del Consell Comarcal, amb un conjunt d’ofertes de productes o serveis d'empreses de diferents àmbits o sectors de la comarca. S’impulsava, aleshores, a nivell comarcal una proposta que havia començat des de Can Muntanyola (Centre de Serveis a les Empreses de Granollers), amb un primer Marketplace de cerca de materials Covid, en aquell moment molt escassos.

La col·laboració entre empreses, així, va prendre especial rellevància en el moment que es produïa la crisi sanitària de la Covid19 i la necessitat d’impuls de l’activitat econòmica, i així es concretava en el Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental.

Durant aquests pràcticament dos anys els serveis tècnics del Consell Comarcal han anat treballant en millores, d’acord amb el grup de treball Polígons d’Activitat Econòmica de la Taula Vallès Oriental Avança i tenint en compte, també, les peticions que han anat fent arribar les pròpies empreses.

Amb el domini marketplacevo.cat, les empreses i autònoms del Vallès compten ara amb aquest nou web, un potent aparador per donar-se a conèixer i presentar els seus productes i serveis a la ciutadania. La nova plataforma compta amb nova interfície i disseny on les ofertes es presenten de manera més clara, facilitant la seva consulta a través de filtratges.

L’objectiu, també, és fomentar la col·laboració entre empreses i autònoms de la comarca i establir sinergies entre elles i, alhora, ajudar a la difusió dels productes i serveis que s’elaboren i s’ofereixen al Vallès Oriental.

El vicepresident segon i conseller de Promoció econòmica del Consell Comarcal, Jordi Manils, ha definit la plataforma com “un catàleg online de totes les empreses i autònoms i autònomes de la nostra comarca, un espai on les nostres empreses es poden explicar, poden explicar què són, què fan , què volen fer i què ofereixen  a la resta de la societat, als consumidors, però també a les altres empreses per veure com podem construir sinèrgies en el teixit empresarial”.

El nou sistema, segons ha explicat el tècnic de Polígons del Consell Comarcal, Eloi Riera,  ofereix dos rols: el d’empresa o autònom, que permet crear directament el perfil a través del registre i actualitzar la informació directament des de la intranet. Les més de 300 empreses que ja estaven registrades en l’anterior plataforma rebran un correu electrònic per actualitzar la seva informació en el pre-registre que se’ls ha fet per facilitar el procés.

L’altre rol és el d’usuari/ària o client, que pot ser particular, empresa o autònom, i que són aquells que busquen allò que necessiten. Així, la plataforma incorpora un cercador per localitzar més fàcilment el producte desitjat, amb un sistema de filtres que facilita trobar el que es busca amb més encert. La plataforma també disposa d’un taulell d’anuncis on les persones usuàries poden publicar un anunci quan no trobin el que es busca. 

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, ha destacat que “un dels aspectes que més amoïna als petits comerços i productors locals és la comercialització, que molt sovint pateix d’una competència ferotge. Amb aquest projecte es dona una resposta a aquesta necessitat, acompanyant les empreses i comerços, fent de facilitadors”. També el conseller Manils ha posat en valor els productes locals “És una aposta més per continuar apostant pels productes d’aquí, del Vallès Oriental, pels serveis que es fan des de la proximitat i per posar en valor que el Vallès Oriental segueix sent un dels motors econòmics de Catalunya; volem seguir sent-ho i volem posar-ho en valor”.

Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses, que ha donat la benvinguda al recinte de Can Ribes a les persones assistents a l’acte –ajuntaments, associacions empresarials i mitjans de comunicació- comentava que “es presenta una eina del segle XXI l’any 2022, els temps evolucionen, tot evoluciona i ens hem d’adequar als nous temps i sobretot a les noves tecnologies i avui es presenta un treball que posa de relleu les empreses de la comarca i els seus productes”.

Els dos consellers han fet èmfasi en la necessitat de comptar amb la complicitat i l’ajut dels ajuntaments i les associacions empresarials per dotar de contingut i fer més competitiva i útil aquesta plataforma.

Per a qualsevol dubte les persones interessades es poden dirigir a marketplace@vallesoriental.cat

Darrera actualització: 12.07.2022 | 13:49