Noves càpsules formatives en competències digitals per a persones que busquen feina

Divendres, 28 de gener de 2022 a les 14:00
  • Es fa en col·laboració amb 12 serveis locals d’ocupació de la comarca.

El Consell Comarcal, a traves del Pla de Reactivació Econòmica i Social, i en col·laboració amb diferents serveis locals d’ocupació de la comarca i la Diputació de Barcelona, ha programat noves capsules formatives per al 2022 en el marc del projecte "Digitalització dels usuaris dels Serveis Locals d’Ocupació (SLO)", dirigit sobretot a persones en recerca de feina.

Es tracta d’una oferta formativa de 7 càpsules, que en un format breu (1 o 2 h), ensenyen de forma àgil i entenedora coneixements indispensables per la recerca de feina i les gestions amb l’administració pública.

En el període de novembre a desembre es van fer 7 càpsules a 6 SLO de la comarca. En aquesta segona fase, les mateixes càpsules s’amplien a 12 SLO de la comarca.

Les càpsules han començat aquesta setmana i acabaran al març, i es fan als SLO de la Garriga, Vilanova del Vallès, Montornès del Vallès, Canovelles, Granollers, Sant Celoni, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Sant Feliu de Codines, Cardedeu, les Franqueses del Vallès i la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

Les càpsules formatives són de la següent temàtica:

  1. Com obtenir i utilitzar la signatura digital i l’IdCat al mòbil (1 h).
  2. Com fer tràmits amb l’Administració Pública, com per exemple omplir instàncies o gestionar els serveis amb el SOC o el SEPE (2 h).
  3. Com crear un correu electrònic i gestionar la bústia (enviar correus, adjuntar documents, etc.) (1 h).
  4. Com utilitzar el correu electrònic des de l’ordinador i el telèfon mòbil (1 h).
  5. Com utilitzar les borses de treball online, tipus Infojobs, Feina Activa, Trobaré Feina, etc. (2 h).
  6. Com utilitzar les aplicacions per videoconferències tipus Zoom, Meet, Teams, etc. (2 h).
  7. Com utilitzar el núvol per guardar informació en aplicacions tipus Drive o Dropbox (2 h).

Aquesta formació es fa en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social del Vallès Oriental, després de considerar que la situació de pandèmia i confinament ha provocat la necessitat imperiosa de saber moure’s per internet i utilitzar les noves tecnologies per fer gestions amb l’administració pública, com pot ser la inscripció al SOC, la gestió de prestacions al SEPE o a la Seguretat Social. I la recerca de feina també s’ha impregnat d’aquesta necessitat digital que ha vingut per quedar-s'hi.

El material formatiu per fer aprenentatge de forma autodidacta també es pot consultar al web del Consell Comarcal.

 

Darrera actualització: 28.01.2022 | 15:05