Un nou cens actualitza la informació d’establiments i empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental

Divendres, 19 de gener de 2024

Aquest estudi exhaustiu ha identificat les empreses i establiments amb activitat econòmica ubicats als 130 polígons vallesans, que han experimentat importants canvis arran dels nombrosos trasllats i tancaments provocats per la recessió derivada de la pandèmia global

El Consell Comarcal, en col·laboració amb la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA), compta ja amb un nou cens que recull els establiments i empreses en actiu ubicades en els 130 Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) del Vallès Oriental. La consultora Solucions Geogràfiques SCCL ha estat fent un treball exhaustiu durant 7 mesos per reunir la informació de l’activitat econòmica dels PAE.

Pròximament es presentarà una memòria del treball de camp i una anàlisi de les dades més rellevants. Arran de la crisi econòmica de la pandèmia global, aquestes dades eren obsoletes a causa dels tancaments i trasllats de diferents empreses de la zona.

El cens recull 94 característiques referents a les més de 4.000 unitats econòmiques actives existents als PAE de la comarca. El 85% de la informació s’ha extret del treball de camp, mentre que el 15% restant s’ha obtingut mitjançant un qüestionari online. Les dades d’accés públic recullen, entre d’altres, el nom comercial, estat i sector de l’activitat, tipologia d’espai, dades de contacte i ubicació. Altres informacions són de caràcter privat.

Des de 2017, el Consell Comarcal ha desenvolupat un seguit de projectes i accions als PAE recollits en un pla de treball regit pel Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local i impulsat per la TVOA. L’elaboració d’aquest cens ha estat motivat per la necessitat de mantenir unes bases de dades actualitzades per als diferents projectes en marxa, com per exemple, el web oficial dels PAE del Vallès Oriental, el qual es nodreix directament d’aquesta informació. Aquesta plataforma serveix de punt d’informació del PAE a nivell comarcal, tant mostrant les seves característiques com de les empreses en actiu de la zona.

La informació actualitzada mitjançant el nou cens empresarial és altament demandada per la prospecció dels ajuntaments, les patronals i els sindicats, membres actius de la TVOA, per dur a terme les actuacions del Pla Estratègic de la forma més eficaç i eficient possible, així com les de promoció i enfortiment de les potencialitats d’inversió productiva al territori.

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic", número 9 "Indústria, innovació i infraestructures" i número 17 "Aliança pels Objectius". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 25.01.2024 | 15:23