El Consell Comarcal ja suma 17 ajuntaments on presta el Servei d’Assistència en Enginyeria

Divendres, 5 de febrer de 2021 a les 14:00
  • Avui s’inicia el servei a l’Ajuntament de Figaró-Montmany.
  • Els ajuntaments recomanarien el servei a un altre ajuntament en el 97,3% de casos.

El Consell Comarcal ha iniciat avui la prestació del Servei d’assistència especialitzada en enginyeria a l’Ajuntament de Figaró-Montmany, amb la qual cosa ja són 17 els ajuntaments de la comarca on s’està prestant aquest servei, que són Caldes de Montbui, Campins, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, Gualba, Martorelles, Montseny, Montornès del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent, Vallgorguina i Vallromanes.

La valoració d’aquest Servei per part dels ajuntaments és superior al 9, per exemple, en la professionalitat del personal, i la valoració global es troba entre el 8 i el 10. De fet, el personal polític, tècnic i administratiu dels ajuntaments el recomanaria a un altre ajuntament en el 97,3% de casos, segons consta en la darrera enquesta de valoració efectuada el 2019.

El Servei compta amb un equip de 8 enginyers. Les funcions del servei són, entre d’altres, planificar, proposar, dirigir i/o executar, fer el seguiment i assessorar sobre els projectes, programes, actuacions, ordenances i contractes de serveis en l’àmbit de medi ambient i enginyeria, informar i dur a terme inspeccions i controls de competència municipal en matèria de seguretat i medi ambient sobre les activitats, instal·lacions i establiments, informar, proposar i dur a terme inspeccions i controls de competència municipal en matèria de seguretat i medi ambient sobre les obres i infraestructures de companyies de serveis, informar, proposar, dirigir, dur a terme inspeccions i controls i fer el seguiment i assessorar sobre les obres, equipaments i serveis de titularitat municipal, en l’àmbit de medi ambient i enginyeria.

L’Oficina Comarcal d’Assistència Tècnica

El Consell Comarcal, a través de l’Oficina Comarcal d’Assistència Tècnica (SCAT), ofereix als ajuntaments la seva col·laboració i assistència especialitzada en l’àmbit dels serveis tècnics municipals de medi ambient, enginyeria, urbanisme, territori, mobilitat, obres i serveis municipals, l’arquitectura municipal i la salut pública.

La posada en marxa d’aquest Servei, l’any 2007, va ser una aposta pionera del Consell Comarcal del Vallès Oriental per donar resposta a la necessitat de disposar de serveis públics especialitzats i de qualitat, amb voluntat de contribuir a l’optimització de la xarxa comarcal de serveis, en línia amb el Programa d’actuació Comarcal.

La crisi econòmica va afavorir la necessitat de concertació, mancomunació i millora dels serveis públics. Així, el Servei comarcal ha anat creixent progressivament i la seva consolidació evidencia la capacitat d’adaptació de les administracions locals del Vallès Oriental per afrontar els reptes que han sobrevingut en els darrers anys per garantir un millor servei a la ciutadania.

La posada en comú del coneixement, els valors i les maneres de fer de cadascun dels ajuntaments i de tot el personal que hi ha col·laborat ha permès reforçar la professionalitat, la capacitat de resposta, la vocació de servei públic i la voluntat d’excel·lència i millora continuada del Servei amb una experiència acumulada durant 14 anys, que ha fet que hagi esdevingut un referent que altres comarques han adoptat com a model.

Darrera actualització: 05.02.2021 | 14:43