8 de Març. Dia Internacional de les Dones

Divendres, 5 de març de 2021 a les 12:00
  • Treballem per un món més just i equitatiu, en el que la igualtat sigui real i efectiva. 

Enguany, la commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, posa de relleu com les desigualtats de gènere s’han vist agreujades a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la COVID-19.

Des del Consell Comarcal del Vallès Oriental ens sumem a les paraules de les declaracions institucionals i volem manifestar el nostre suport i posem en valor totes les iniciatives, accions i esforços que es duen a terme des dels ajuntaments de la comarca per treballar per un món més just i equitatiu, en el que la igualtat sigui real i efectiva. 

L’Institut Català de les Dones, a través de la seva Declaració Institucional i de la campanya “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables”, centra la seves reivindicacions en com la pandèmia de la COVID-19 ha evidenciat les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones i en la necessitat d’una coresponsabilitat efectiva cap a la igualtat de dones i homes, per no donar un pas enrere als avanços socials assolits en els darrers anys. Un d’ells, la Llei 17/2020, de 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada el desembre de 2020, que suposa un pas endavant en la garantia dels drets de les dones en situació de violència masclista.

La Diputació de Barcelona, a través de la seva Declaració Institucional i la seva campanya “L’impacte de gènere en la crisi de la Covid-19 i l’agenda feminista”, analitza com s’han accentuat les desigualtats de gènere arrel de l’impacte que està suposant la crisis provocada per la COVID-19 i reivindica la necessitat de reforçar les polítiques feministes per posar la vida al centre i focalitzar noves polítiques en pro l’equitat de gènere.

L’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, en el seu manifest conjunt, posen en evidència com aquesta Diada ve marcada per la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem patint com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, que ha agreujat encara més les discriminacions i la precarietat que patim les dones. Posant en valor el treball del món local i la importància d’incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques publiques locals.

 

 

Darrera actualització: 08.03.2021 | 08:46