El Consell Comarcal manifesta el seu rebuig vers les violències masclistes i el ferm compromís per treballar fins aconseguir la seva eradicació

Dimecres, 25 de novembre de 2020 a les 00:00
  • 25N - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

L’any 1999 l’Organització de les Nacions Unides (ONU) declara oficialment el 25 de novembre com el Dia internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Com cada any, el Consell Comarcal del Vallès Oriental manifestem el nostre rebuig vers les violències masclistes i el nostre ferm compromís per treballar fins aconseguir la seva eradicació.

Amb motiu d'aquest dia senyalat, la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegación del Gobierno a Catalunya, han consensuat un manifest per commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa. Aquest manifest posa de relleu l’augment extens de la implicació i consciència respecte el rebuig a la violència masclista i l’impacte que la pandèmia mundial de la COVID-19 té sobre les dones i nenes que la pateixen. També fa referència a les creixents ciberviolències, interpel·la als homes que exerceixen les violències masclistes i a la responsabilitat del seu entorn d’intervenir-hi.

Tanmateix, la campanya de l'Institut Català de les Dones Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors, com a agent actiu i factor de protecció, i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

Mentre que la companya de la Diputació de Barcelona “Violències masclistes digitals i en línia” dóna centralitat al fet que el context social actual, protagonitzat per la pandèmia, ha provocat la concentració de la socialització en un entorn virtual, internet i xarxes socials, el que ha comportat un desplaçament massiu de les violències masclistes cap aquests canals comunicatius.

Ahir es va dur a terme la presentació de la "Nota Informativa: Estadística judicial sobre violència masclista al Vallès Oriental. Any 2019"elaborada per l’Observatori de la Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Granollers i l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal . La finalitat d'aquesta nota informativa és explorar les dades disponibles sobre violència de gènere i apropar-les al territori per aportar més informació i enriquir el debat entorn a aquesta problemàtica.

Al mateix temps, volem reconèixer el treball i esforç que duen a terme els municipis de la comarca en la commemoració del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Darrera actualització: 02.02.2021 | 08:58