El Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Roca del Vallès lliuren els primers certificats de primera acollida de l'any

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 10:00

Erica Marcela i Mohcine Ez-Zallag reben el cinquè i sisè certificat des de la posada en marxa del servei.

Erica Marcela és originària de Colòmbia i  Mohcine Ez-Zallag del Marroc.  Tots dos van rebre ahir, de la mà de  l'alcalde de la Roca del Vallès, Albert Gil, els certificats de primera acollida, els primers que es donen enguany per part del Consell Comarcal.

Es va fer en un acte simbòlic on també van assistir-hi Raimon Solà, educador social, Roser Moreno, regidora d’Afers Socials i Família, Carme Sanahuja, cap de l’àrea de Serveis Personals de l'Ajuntament, Anna Ramoneda, coordinadora SBAS de la Roca del Vallès i Elsa Flores, tècnica auxiliar d’acollida del Consell Comarcal.

El certificat l'atorga la Generalitat de Catalunya i es tracta d'un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. Aquest mateix certificat pot ser d’utilitat per demostrar la formació i experiència a l’hora de buscar feina.

Hem volgut conèixer una mica més als dos protagonistes:

►Erica Marcela:

Des de quan vius a la Roca del Vallès?

Des de fa 3 anys.

Què és el que més t’agrada de la Roca del Vallès?

M’agrada tot. El menjar, la cultura i la gent, que és molt adorable.

Per quin motiu vas decidir viure a la Roca del Vallès?

Vaig venir a viure a aquest municipi per la meva parella.

Et sents còmoda vivint a la Roca del Vallès?

Sí, em sento molt còmoda i molt a gust.

Quins llocs de Catalunya has visitat? Algun que t’hagi cridat més l’atenció?

He visitat molts llocs com la Garriga, Montmeló, Calella, Lloret de Mar i fa poc vaig anar a passar el dia a Castelldefels. Tot i que m’han cridat l’atenció diversos llocs de Catalunya, la ciutat que més m’ha impactat ha estat Barcelona.

 

►Mohcine Ez-Zallag

Des de quan vius a la Roca del Vallès?

Visc aquí des de l’any passat.

Què és el que més t’agrada de la Roca del Vallès?

M’agraden moltes coses d’aquest municipi, no sabria concretar.

Et sents còmode vivint a la Roca del Vallès?

Sí, em trobo còmode.

De les formacions que has realitzat, quina és la que més t’ha agradat?

Vaig fer una formació de preparació d’ofici, la qual estava relacionada amb les operacions auxiliars que duen a terme els operaris o mossos de magatzem i em va agradar fer-la.

Quins llocs de Catalunya has visitat? Algun que t’hagi cridat més l’atenció?

He visitat diversos llocs però el que més m’ha agradat ha estat la ciutat de Mataró perquè tenen la platja al costat.

-------

Per obtenir el certificat, es pot accedir al Servei Comarcal als mateixos ajuntaments, a través de les oficines gestores del padró municipal, les oficines d’atenció ciutadana (OAC) i els serveis bàsics d’atenció social, que deriven la persona al Consell Comarcal.

La durada aproximada per realitzar tots els mòduls formatius sol ser d’un any i mig o dos anys, depenent de les circumstàncies personals i el temps que la persona usuària pugui dedicar a realitzar els diferents mòduls.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls formatius: mòdul A: 90 hores per aprendre català, mòdul B: 15 hores sobre coneixements laborals i mòdul C: 15 hores sobre coneixements de la societat i cultura catalana i el seu marc jurídic.

El Servei de Primera Acollida està co-finançat pel Fons Social Europeu i s’ofereix a aquells municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca que no disposen d’un Servei de Primera Acollida propi. En total, dona servei a 29 municipis

Darrera actualització: 19.02.2021 | 13:38