L’acte post-congrés de la gent Gran del Vallès Oriental reuneix 40 persones, que han tractat sobre el futur de les polítiques públiques destinades a la gent gran

Dimecres, 21 d'abril de 2021 a les 15:00
  • Fins al 25 de juny hi ha a disposició una enquesta per a qui vulgui participar en la priorització d’accions.

Aquest matí s’ha celebrat l’acte post-Congrés de la Gent gran del Vallès Oriental, una jornada organitzada pel Consell Comarcal i el Consell Consultiu de la Gent Gran del Vallès Oriental.

La trobada, que s’ha fet de forma telemàtica, ha servit per donar a conèixer els acords, les conclusions i el Manifest del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran, celebrat l’octubre de 2019 a tot Catalunya, i fer el seguiment de les accions que s’aplicaran arreu del territori per complir els acords.

Hi han assistit a l’acte prop de 40 persones entre membres del Consell Consultiu de la Gent Gran del Vallès Oriental, alcaldies, regidories, tècniques de serveis socials i persones grans a nivell individual.

La trobada ha estat presidida pel president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, qui ha fet especial esment a les víctimes de  la Covid19, i en especial a les persones grans de residències. “Hem deixat molta gent gran i també jove pel camí. És bo recordar-ho i fer autocrítica per a què no ens torni a passar”, ha dit. El president ha reflexionat sobre la necessitat de buscar fórmules per redefinir les polítiques públiques en l’àmbit de les persones grans, tenint en compte que molts casals continuen tancats i, per tant, aquestes han perdut tot tipus de relacions socials.

Per la seva part, el responsable de l’Oficina de Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya (OGGA), David Agustí, ha explicat el desenvolupament del 8è Congrés de la gent gran de Catalunya i les propostes treballades, que a partir d’ara s’hauran de convertir en polítiques públiques i accions concretes. I ha anunciat que, per fer el seguiment d’aquestes accions, es crearan comissions semestrals als territoris.

De cara a tenir elements de criteri per prioritzar les accions, l’OGGA ha creat un Formulari amb 18 objectius i 124 accions. S’ha posat especial èmfasi en la importància d’arribar al màxim nombre de persones possibles que empleni el formulari, per comptar amb l’opinió de tots els grups de població i tenir una àmplia visió de les necessitats reals de la gent gran. Posteriorment s’analitzaran les prioritats de les accions a cada territori i també a tot Catalunya. 

El termini per emplenar-ho finalitza el 25 de juny.

Per altra banda, s’ha anunciat que des de la Generalitat de Catalunya s’està treballant en la contractació de tècnics i tècniques de l’àmbit social per la creació de Plans locals d’envelliment.

Per la seva part, les persones que han assistit a la trobada han demanat que aquestes accions es converteixin en una realitat i han demanat la implicació de totes les administracions.

 

Darrera actualització: 22.03.2022 | 13:47

Enllaços