El Consell Comarcal farà orientació personalitzada a 60 persones en risc d’exclusió social

Dijous, 14 de gener de 2021 a les 14:00
  • Es prorroga un any més el programa Talents en potència.

El Consell Comarcal ha decidit mantenir un any més el programa Talents en potència, un programa d’orientació laboral que té com a beneficiaris persones que corren risc d’exclusió social, concretament persones amb certificat de discapacitat i persones destinatàries de la Renda Garantida Ciutadana.

Es tracta d’un programa de seguiment i acompanyament individualitzat per afavorir i potenciar la millora de l’ocupabilitat de les persones participants i atendre les necessitats reals de les empreses.

Concretament es fa orientació laboral a 60 persones dels municipis de Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Figaró-Montmany, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Montornès del Vallès, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Sant Feliu de Codines.

L’objectiu de Talents en potència és treballar de manera molt personalitzada amb persones que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària, oferint a l’empresa la possibilitat d’incorporar persones en pràctiques professionals no remunerades i/o contracte laboral.

Poden participar al programa totes aquelles empreses que desitgin incorporar persones en pràctiques professionals i/o contractar treballadors/es. L’empresa sempre tindrà a disposició l’equip tècnic del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que li oferirà: detecció de necessitats de personal i definició dels llocs de treball, recerca de recursos en funció de les necessitats de l’empresa, intermediació laboral per a pràctiques i contractació, seguiment i suport de les pràctiques i la inserció, informació bàsica sobre contractes, bonificacions i subvencions i suport en la tramitació de documentació de subvencions en la contractació.

El programa està dirigit pel Consell Comarcal i compta amb el suport del Departament d’Afers Socials i Famílies i el cofinançament dels ajuntaments.

Talents en potència es va iniciar l’abril de 2018 i des d’aleshores s’han inserit 35 persones i 7 han estat derivades a formació. Els ajuntaments que ho vulguin, encara hi són a temps d’afegir-se al programa.

Les persones que hi vulguin participar han d’adreçar-se als Serveis Socials del seu municipi o al seu Servei Local d’Ocupació de referència, per tal que els i les tècniques municipals puguin derivar la seva candidatura a les tècniques del Consell Comarcal.

En el cas de les empreses, cal que contactin directament amb els serveis tècnics del Consell Comarcal.

Darrera actualització: 29.01.2021 | 14:23