El Consell Comarcal participa amb la UAB i altres administracions vallesanes en un projecte d’Emprenedoria i Innovació social

Divendres, 11 de juny de 2021 a les 15:05
  • A través de la nova càtedra, s’elaborarà un anuari d’emprenedoria i innovació social i es lliuraran premis a projectes d’aquest àmbit.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha signat un conveni amb la UAB, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès per crear la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat.

Aquesta càtedra també ha rebut suport de la Diputació de Barcelona i s’inscriu en el projecte EINES -espai innova en emprenedoria social-, que dona suport a l'emprenedoria i la innovació social i del qual en són partícips tant la Universitat com el seu entorn social, administratiu i productiu.

L'acord s’ha signat avui pel rector de la UAB, Javier Lafuente, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental i alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, i el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez. A l’acte, que ha tingut lloc avui a la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, també ha assistit la diputada Eva Menor, de la Diputació de Barcelona, entre altres representants institucionals.

Amb aquest conveni, les institucions es comprometen a desenvolupar un programa d'activitats que inclourà el lliurament dels premis Eines als millors projectes d’emprenedoria i innovació social i que tindran quatre categories: àmbit general, àmbit vallesà, àmbit local/municipal, i àmbit universitari. En el cas dels reconeixements d'àmbit comarcal i local, hi haurà un primer i un segon premi, i es preveu la possibilitat d'atorgar altres premis addicionals o retre homenatges en el marc dels guardons.

El lliurament de la primera edició tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès la propera tardor i la segona edició serà lliurada l'any vinent a Mollet del Vallès.

S'ha acordat també la creació d'un anuari d'emprenedoria i innovació social que vol ser una "referència en el sector de l’economia social i solidària, i en general de l’emprenedoria i la transformació social, amb indicadors estadístics representatius, reportatges sobre temes d'interès, anàlisi de projectes emprenedors, i entrevistes a emprenedors i emprenedores socials i responsables de projectes socials".

El conveni estableix també que la càtedra afavorirà "la transferència de coneixement buscant, en particular, una major projecció i impacte social de la recerca aplicada cap a l’administració pública i la societat civil" i, en concret, preveu la participació dels ajuntaments i els consells comarcals en el futur Màster en Emprenedoria i Innovació Social impartint seminaris i donant suport al vessant més pràctic de la titulació, així com ajudant a la identificació de temes rellevants i l'obtenció de dades al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) adscrit a la Facultat d’Economia i Empresa.

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha valorat molt positivament aquest acord: “la implantació d’aquest Pla d‘estudis és el present i el futur i era absolutament necessari perquè hi ha moltes entitats, fundacions i privats que estan treballant en aquest camp i és bo donar-los visibilitat i acompanyar-los, i  si la UAB els dona unes pautes a seguir  i es creen uns premis que tinguin renom, això ha de funcionar” . Per Colomé “si no tinguéssim emprenedors socials que tiressin del carro seria molt difícil tirar aquest projecte endavant. I això, juntament amb la sapiència  de la UAB, els dos ajuntaments i els dos consells comarcals,  segur que funcionarà i per això nosaltres hi apostem”.

Darrera actualització: 11.06.2021 | 15:44