El mes de setembre el Vallès Oriental registra una important baixada de l’atur

Dimarts, 5 d'octubre de 2021 a les 09:00
  • Avanç de dades d’atur de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Aquest mes de setembre s’ha registrat novament un descens en les xifres d’atur, i es manté, així, la tendència a la baixa dels darrers mesos, segons dades elaborades per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Per el que fa al Vallès Oriental, hi ha un total de 21.112 persones registrades a les Oficines de Treball, 978 persones menys que el mes d’agost passat, fet que suposa un descens en quant a variació relativa d’un 4,43%. Respecte fa un any, l’atur ha disminuït de forma significativa, més de 4.667 persones, un descens del 18,1%, cosa que situa la xifra de persones aturades a nivells propers als mesos anteriors a l’esclat de la pandèmia, el març de 2020.

A Catalunya, el mes de setembre finalitza amb 378.470 persones aturades registrades a les oficines de Treball de Catalunya. Aquesta xifra suposa una caiguda del 3,2% respecte de l’agost (12.658 persones menys), una caiguda més intensa que la registrada al setembre de 2020, que únicament va disminuir un 0,5%.

Cal recordar que en les dades d’atur no hi ha incloses les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació, en no ser considerades dins la classificació d’atur registrat, tal com estableix l’Ordre ministerial d’11 de març de 1985 per la que s’estableixen criteris estadístics per a la mesura de l’atur registrat i que encara no s’ha recuperat la totalitat d’empreses que es troben en situació d’ERTO, malgrat que pràcticament el 85% de les empreses afectades han anat recuperant la normalitat.

Darrera actualització: 05.10.2021 | 09:16