La contractació formalitzada durant el mes de maig torna a créixer i dobla la xifra registrada fa un any

Dijous, 3 de juny de 2021 a les 09:00
  • Avanç de dades de contractació de maig de 2021 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

El mes maig s’ha tancat amb 11.076 contractes, una xifra superior a la registrada el mes passat (uns 430 contractes més) però que duplica el total de contractes registrats tot just fa un any.

Evidentment, el maig de 2020 va ser un mes amb fortes restriccions a causa de l’impacte de la pandèmia derivada de la Covid19, amb una aturada pràcticament total de l’activitat, cosa que es va reflectir en la caiguda brusca de la contractació.

Seguint en l’anàlisi interanual, tots els municipis de la comarca registren un augment important de la contractació respecte l’any passat. De fet, als municipis més petits, per exemple, veiem com fa un any no es va fer cap nou contracte i les darreres dades indiquen un canvi notable. Cal dir però que, en termes de qualitat, d’aquesta contractació es constata que els increments es donen amb més força en la contractació temporal, que és la que creix amb més força, arribant al 86% en el cas dels homes i per sobre del 87% en el cas de les dones.

A Catalunya, la xifra de contractes laborals signats durant el mes de maig ha estat de 219.523, dels quals 31.735 han estat indefinits (el 14,5%) i 187.788, temporals (el 85,5%).

Si analitzem les dades des del punt de vista dels mesos acumulats, veiem que en aquests darrers mesos s’ha arribat a les xifres més positives des que va començar la crisi sanitària de la Covid19; ara bé, el volum de contractes signats se situa encara per sota dels nivells pre-crisi sanitària i els nivells de temporalització de la contractació es mantenen també massa alts.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 15:12