El sector turístic recull els distintius Biosphere i PITs en la Jornada TurismeVallès 2023
- Més de quaranta empreses, associacions i ens públics i privats assisteixen a la trobada anual del sector turístic del Vallès Oriental.
Més de quaranta empreses, associacions i ens públics i privats es van trobar ahir a la tarda al Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès a la Jornada TurismeVallès, una trobada que, com cada any, vol ser un espai de coneixement i d’intercanvi d’experiències entre els agents públics i privats del sector turístic del Vallès Oriental, per tal d’enfortir el marc de relacions.
La trobada va servir, entre d’altres, per fer el lliurament de les acreditacions dels distintius Biosphere i Punts d’Informació turística. Un total de 45 entitats del Vallès Oriental han aconseguit el distintiu Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere2022, un distintiu que fomenta les bones pràctiques en la gestió sostenible al sector turístic. Pel que fa al projecte Punts d’Informació Turística, 39 entitats s’han acreditat el 2022. L’objectiu del programa és tenir el màxim nombre de punts d’informació turística, públics i privats, que puguin complementar als Serveis d’Informació, Difusió i Atenció Turística que ja existeixen.
Durant l’acte, el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va enumerar alguns dels grans reptes per als propers anys, com la central de distribució de Can Malé, o la marca de qualitat Oli de Vera pel que fa al sector agroalimentari i, en l’àmbit turístic, entre d’altres, potenciar el cicloturisme, posant com una de les grans fites aconseguir fons europeus per al projecte, elaborat conjuntament amb el Consorci Besòs-Tordera, que vol transformar les lleres dels eixos fluvials i afavorir el trànsit de vianants i bicicletes a les conques del riu Besòs i el riu Tordera. “Ens hem presentat dues vegades i han optat per altres territoris, una llàstima que crec que, sincerament, després de tot el que hem treballat és un greuge cap al nostre territori, però no ens rendim i ens tornem a presentar a una nova convocatòria que esperem que sigui la definitiva i puguem posicionar la nostra comarca com a destinació ciclable”, va dir.
Per la seva part, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, va posar en valor les accions que es duen a terme a la comarca per promocionar el turisme i els productes de proximitat. “Això va de creure-s’ho o de no creure-s’ho i de què els ajuntaments, que ens ho creiem, també ens posem les piles per posar a l’abast del territori peces clau que tenim dintre dels nostres municipis”.
Precisament, la regidora de Comerç i Turisme de Parets del Vallès, O’hara Valdivia, comentava que “malgrat que Parets no és un poble típicament turístic com s’entén habitualment, un dels objectius de l’equip de govern és posar Parets al mapa donant a conèixer el seu patrimoni”. De fet, el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va comentar que: “Avui venim a una zona amb molta indústria, per identificar un turisme poc treballat a la nostra comarca i que veiem com una molt bona oportunitat, que és el turisme industrial”.
Per la seva part, la Diputada delegada en Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va definir el Vallès Oriental com un territori “que té tantes coses a oferir i tan diverses i variades que en el seu conjunt el fa un territori poderós” i va posar en valor la qualitat: “necessitem aquest salt, no només necessitem nombre de visitants, sinó que necessitem que aquesta experiència sigui de qualitat per a què pugui ser sostenible”.
Durant la jornada, es va presentar el Pla d’Acció de Turisme per l’any 2023 i es va realitzar una activitat de networking dinamitzada pel grup de teatre Milnotes.