Compromís per la sostenibilitat Biosphere

 

 

 

 

 

 

   

Què és el compromís per la sostenibilitat Biosphere?

 • El Compromís Biosphere és un compromís que voluntàriament adquireixen els establiments, les empreses o entitats del sector turístic per treballar la sostenibilitat turística de la destinació. El Consell Comarcal del Vallès Oriental és l’ens gestor per la implantació d’aquest compromís a la comarca.
 • La metodologia que es proposa a les empreses i entitats inclou formació, tallers de destinació, assessorament personalitzat, verificació del compliment d’aquest Pla d’acció i un pla de millora.
 • Aquest Compromís Biosphere està sota el paraigües de la Certificació Biosphere que la Diputació de Barcelona va rebre al 2017 com a destinació turística sostenible i responsable, per part de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).
 • Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.
 • El Compromís per la sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.
 • La Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle serà el distintiu que es començarà a treballar de cara el 2022 per a totes les empreses i ens distingides amb el Compromís, excepte els ajuntaments.
 • A la demarcació de Barcelona s’està implementant aquest distintiu des de l’any 2017 amb prop de 400 entitats adherides, d’entre elles 38 només al Vallès Oriental

Objectius del Compromís Biosphere

 1. La gestió sostenible
 2. La conservació i millora del patrimoni cultural
 3. La conservació ambiental
 4. El desenvolupament econòmic i social
 5. La qualitat i seguretat
 6. La implicació del client.

Qui pot adherir-se al projecte?

La Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat. El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere es dirigeix a Ajuntaments.

Com puc adherir-me al projecte i quines són les condicions?

Per formar adherir-se al tant al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere com a la  Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle només cal assolir uns objectius anuals. A partir d’aquí us podeu beneficiar de les diferents accions del programa com ara sessions formatives, assessorament en la gestió interna, taller de destinació. La participació de qualsevol entitat al projecte implica una quota simbòlica que s’anunciarà al llarg de la sessió.

Preus públics:

 

Per adherir-te al compromís per la sostenibilitat Biosphere, contacta amb el Servei de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Les empreses i entitats adherides i distingides amb el Compromís Biosphere tenen el distintiu específic que les acredita.

Segell Safe Travels lliure Covid

Aquest Segell l'ha començat a tramitar l'Ajuntament de Barcelona per a totes les empreses que estan adherides al Compromís Biosphere i la Diputació de Barcelona ho ha traslladat a totes les empreses de la província de Barcelona, i finança el 100% del cost.

​TAULA SOSTENIBILITAT BISOSPHERE

Avalua i aprova les certificacions Biosphere al Vallès Oriental

- El Consell Comarcal del Vallès Oriental (el conseller de Turisme és el president)

- la Diputació de Barcelona

- La Cambra de Comerç de Barcelona

- l’Associació Hotels Vallès Oriental

- Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental

- l’Associació de turisme rural del Vallès Oriental

- l’Associació del càmpings del Vallès Oriental 

- l’Associació d’empresaris turístics del Montseny

- cada un dels ajuntaments que disposen d’espais de titularitat municipal acreditats amb el distintiu del Compromís per la sostenibilitat Biosphere. Aquesta llista de representants variarà cada any en funció dels espais de titularitat municipal que s’acreditin.

 

 

 

Darrera actualització: 15.01.2024 | 11:45
Darrera actualització: 15.01.2024 | 11:45