Dades d'EROs: expedients AGOST 2022

Dimecres, 20 de juliol de 2022 a les 01:05

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació - AGOST 2022

Aquest mes d’agost s’aprecia una frenada important de la xifra d’EROs : s’han registrat només 2 expedients de regulació més a la nostra comarca, una xifra molt més baixa  que els mesos anteriors, amb una afectació que ha arribat a 15 treballadors.

Pel que fa a les dades acumulades entre gener i agost, la tendència de les xifres és de baixada respecte mesos i l’any anterior. Així, al Vallès Oriental entre gener i agost de 2022 s’han registrat 75 expedients de regulació, amb una afectació a 1.791 persones, una xifra clarament inferior al que es va registrar entre gener i agost del 2021: 220 expedients amb un impacte vers més de 3.200 treballadors.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, les dades indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, tot i que aquest mes d’agost segueix registrant xifres molt allunyades de les comarques que pateixen una major incidència en termes d’EROS, com ara el Barcelonès (que n’ha registrat 22) o el Vallès Occidental (10). Com dèiem, a totes les comarques, el volum d’expedients de regulació va a la baixa, registrant-se xifres pràcticament irrellevants durant aquest darrer mes i molt inferiors a les registrades l’any 2021.

La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis Les Franqueses del Vallès, Granollers, La Garriga, Cardedeu, Llinars del Vallès o Mollet del Vallès. En tots els casos, la major part dels expedients de regulació registrats pertanyen al sector de la indústria manufacturera.

A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de d’agost i les dades acumulades des de gener de 2022 fins l’actualitat, així com l’afectació d’aquests expedients per activitats econòmiques: la indústria manufacturera de forma ben clara seguida, tot i que a distància, per  l’hostaleria, les activitats professionals i tècniques, el comerç al major i al detall així com la construcció acumulen el major percentatge d’EROs des de principis d’any.

Darrera actualització: 21.09.2022 | 09:00