Dades d'EROs: expedients GENER 2022

Dimarts, 22 de febrer de 2022

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

GENER 2022

 L’any s’ha iniciat amb 11 expedients de regulació comunicats i no desistits, que han afectat a 268 persones, una xifra lleugerament inferior al mes passat, quan es van registrar menys ERO** (només 7) però amb una major afectació a nivell de treballadors, ja que els expedients van afectar a 485 persones. Pràcticament tots els expedients registrats aquest mes de gener van ser per suspensió de contracte, en dos casos van ser expedients d’extinció de contractes i en un cas de suspensió i extinció de contractes.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, observem com les dades d’aquest mes indiquen que el Vallès Oriental ha estat la segona comarca amb menor nombre d’EROs, només superada pel Maresme que ha registrat 10 expedients.

Per municipis la concentració d’EROs la trobem a La Garriga (3 expedients), Cardedeu   (2 expedients) i Caldes de Montbui, Canovelles, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Montornès del Vallès, Montseny. L’anàlisi per sectors indica que el 85 % de persones afectades per ERO eren treballadores del sector de la indústria manufacturera . En segon lloc ha estat l’Hostaleria el sector més afectat (23 treballadors) i la construcció (11 treballadors).

A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de gener.

 

 

 

 

 

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

 

 

Darrera actualització: 22.02.2022 | 08:06