Nota Informativa: Estadística Judicial sobre violència masclista. Any 2022

Dimecres, 22 de novembre de 2023

Nota elaborada per l’Observatori – Centre d’estudis del  Vallès Oriental, en col·laboració amb l'Observatori de la Igualtat de gènere de l’Ajuntament de Granollers, amb dades corresponents a l’any 2022.

 

 

En ella s'hi analitzen, especialment, les dades relatives a l’estadística judicial, com ha estat tradició en les darreres notes publicades . També, per tal de presentar dades que ens aportin més informació sobre la violència masclista i la seva manifestació a nivell comunitari, analitzem dades  procedents de diferents registres administratius: dades del Departament d’Interior (Mossos d’Esquadra) com  les trucades a la Línia d’atenció a les dones en situació de violència: 900 900 120 i les dades del Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Vallès Oriental.

Aquesta Nota vol incidir en fer visible l’impacte de les violències masclistes en les dones pel sol fet de ser-ho i, també, ser un document de referència que posi de manifest la necessitat de recollir dades estadístiques comarcals en matèria de violències masclistes, tenint en compte la dificultat, sovint, de disposar de dades més locals. Són dades que publiquem, des del 2018, amb periodicitat anual

 

 

Darrera actualització: 22.11.2023 | 10:03