Nota Informativa: Estructura empresarial del Vallès Oriental. Any 2020

Dimarts, 15 de novembre de 2022

L'Observatori publica aquesta nota que té com a objecte d’anàlisi les dades del Registre Mercantil provinents de l’informe Estructura empresarial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació de Barcelona aquest any 2022, que  proporciona una visió global del teixit productiu i l’activitat econòmica de les comarques de la demarcació barcelonina a partir dels  comptes anuals que les empreses amb seu social a la demarcació presenten al Registre Mercantil.

 

 

La facturació del teixit empresarial del Vallès Oriental ha generat un volum de negoci de 18.706 milions d’euros, un 0,3% menys que l’exercici anterior,  ocupant a 83.114 treballadors, que suposa un increment del 4,3% més que l’exercici anterior.

L’impacte de la pandèmia de la covid-19 en termes de facturació al Vallès Oriental ha estat molt inferior al registrat en el conjunt de la província de Barcelona. De fet, en altres estudis relatius a l’impacte de la pandèmia al mercat de treball vèiem que el Vallès Oriental havia tingut una evolució de dades no tant negatives com a altres comarques veïnes. La disminució del volum de negoci comarcal del 2019 al 2020 ha estat del 0,3%, reducció molt inferior a la registrada en el conjunt de la província, de l’11,0%.

 

 

Darrera actualització: 15.11.2022 | 12:31