Avanç contractació. Juliol 2020

Dimecres, 5 d’agost de 2020

La contractació formalitzada durant el mes de de juliol manté una tendència ascendent respecte mesos anteriors.

La  pandèmia de la covid està suposant uns decreixements importants en les principals variables econòmiques. Ara bé, com ja veiem en el cas de l’atur, la contractació d’aquest mes de juliol també ha dibuixat una tendència ascendent respecte als mesos anteriors. Així, al mes de juliol s’han registrat 11.523 contractes al Vallès Oriental, una xifra superior (+3.035) al total de contractes del mes passat (8.488).  Són força els municipis de la comarca on la contractació ha augmentat molt lleugerament respecte al mes anterior. Ara bé, la variació interanual segueix sent negativa, ja que respecte el mes de juliol de l’any passat, el descens de les dades a estat pràcticament el 30% fel total de contractes, una variació alta tot i que per sota de la que es registrava en mesos anteriors.

Seguint en l’anàlisi interanual, tots els municipis de la comarca registren una caiguda important de la contractació respecte l’any passat. Cal destacar però l’excepció del municipi de Martorelles, l’únic de la comarca on la contractació continua creixent amb força (aproximadament un 129%, 472 contractes més) durant aquest mes, de fet en l’àmbit del transport i emmagatzematge ha sigut l’àmbit que ha concentrat pràcticament tot aquest increment. Altres municipis petits, com Fogars de Montclús, Montseny o Campins registren lleugers increments de la contractació, bàsicament vinculada al sector serveis i de restauració.

A Catalunya, la caiguda de la contractació aquest mes de juliol també es modera. Així,  en comparació amb el juny, s’ha produït un augment en la xifra de contractes del 45,4% (74.606 més) i respecte al juliol de 2019 la contractació s’ha reduït un 32,3% globalment (114.082 contractes menys), percentatge força similar al registrat al conjunt de la nostra comarca.

Darrera actualització: 5.08.2020 | 11:27