Dades d'EROs: expedients acumulats gener-febrer 2021

Dijous, 18 de març de 2021 a les 00:00

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

Dades de gener-febrer de 2021

Des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

Les dades relatives als expedients acumulats fins aquest mes a la comarca indiquen que de gener a febrer de 2021 s’han registrat un total de 166 expedients.  La mesura més emprada, amb un 70% sobre el total d’expedients registrats, ha estat la suspensió de contractes. La reducció de jornada s’ha utilitzat en gairebé un 18% casos.

A la imatge adjunta podreu veure el resum de les principals dades d’EROs acumulats, l’afectació per municipis i també quines són les principals activitats econòmiques que han registrat majors pèrdues de personal treballador, entre les quals es mantenen com a sectors més afectats l’àmbit de la restauració i hostaleria, el comerç a l’engròs i al detall, les activitats artístiques i recreatives i la indústria manufacturera. .

Darrera actualització: 18.03.2021 | 10:42