Dades d'EROs: expedients Març 2021

Dijous, 18 de març de 2021 a les 00:00

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

Dades de Març de 2021

Les dades relatives als expedients del mes de març a la comarca indiquen que a la comarca s’han registrat 23 expedients, que han afectat a 407 persones treballadores.  Les mesura més emprades han estat la suspensió de contractes i la reducció de jornada, de fet hi ha hagut 8 expedients respectivament de cada modalitat.

A la imatge adjunta podreu veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de març l’afectació per municipis i també quines són les principals activitats econòmiques que han registrat majors pèrdues de personal treballador. Aquest mes, el principal sector afectat per EROs ha estat la indústria manufacturera, el comerç a l’engròs i al detall així com la hostaleria i les activitats artístiques i recreatives.

 

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

 

Darrera actualització: 19.04.2021 | 09:02