Oberta la convocatòria dels Premis Eines per a projectes d'innovació social

Dijous, 6 de juliol de 2023 a les 08:00

Fins al 16 de juliol està oberta la convocatòria de la tercera edició dels Premis Eines als millors projectes de transformació social. Els Premis estan organitzats per la UAB, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Les candidatures s'han de presentar a través del web d'Eines i el termini màxim de presentació és el 16 de juliol a les 23.59 hores. La resolució es farà pública el 17 d'octubre de 2023 a la cerimònia que tindrà lloc al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet del Vallès.

Aquests guardons reconeixen els millors projectes de transformació social d'àmbit general, d'àmbit vallesà (tant del Vallès Occidental com del Vallès Oriental) i d'àmbit local (de Mollet del Vallès). En el cas dels projectes d'àmbit vallesà, s'atorgaran dos premis per distingir una iniciativa en estat incipient i una altra de ja consolidada. Totes les candidatures competiran a l'àmbit català per defecte. Cada guardó tindrà una dotació econòmica de 2.500 euros.

Pot participar-hi qualsevol organització que combini objectius socials, mediambientals i comunitaris amb un esperit emprenedor. Els projectes han d'estar gestionats d'una manera oberta i responsable, amb implicació de les persones treballadores, consumidores i altres grups d'interès. Les línies d'actuació dels projectes candidats s'han de definir dins dels 17 ODS de l'Assemblea General de Nacions Unides.

Es tindran en compte especialment les candidatures relacionades amb els àmbits de la integració laboral, els serveis socials personals, el desenvolupament de zones desfavorides i d'altres com ara la protecció del medi ambient, l'esport o la preservació històrica. En les dues primeres edicions dels premis van rebre els premis projectes compromesos amb la inclusió social i laboral, la coeducació, l'agricultura ecològica, les TIC, el comerç sostenible, els drets de les persones amb autisme, la teràpia assistida amb animals o el valor educatiu i social del circ.

La UAB va crear la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat, conjuntament amb els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès i amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. La Càtedra també ha rebut suport de la Diputació de Barcelona i s'inscriu en el projecte EINES (Espai Innova en Emprenedoria Social), que dona suport a l'emprenedoria i la innovació social i del qual són partícips tant la UAB com el seu entorn social, administratiu i productiu.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png    

Aquesta acció contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic", 3 “Salut i benestar”, 10 “Reducció de les desigualtats” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 06.07.2023 | 09:02

Enllaços

Imatges