Foment de l’ocupació

  

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600702

 dl@vallesoriental.cat 

ocupacio@vallesoriental.cat

treballiformacio@vallesoriental.cat

Conseller de l’Àrea: 

Enric Gisbert Tomàs

Persona de contacte: 

Gema Sagarribay Yarza (sagarribayyg@vallesoriental.cat)

    

     

   

Objecte: 

  • Dur a terme accions que tenen per objecte desenvolupar polítiques actives d’ocupació destinades a reduir la taxa d’atur a la comarca, mitjançant programes específics que inclouen la formació de qualitat de les persones aturades, l’orientació, la prospecció empresarial i la inserció laboral.

Programes:

  • Programa Treball i Formació (impulsat pel SOC): Adreçat a persones en situació d’atur que combina formació transversal i contracte de treball de 12 mesos per dur a terme treballs de caràcter públic i interès social.

  • Línia PANP: Persones en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació.
  • Línia PRGC: Persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), destinatàries de la renda garantida de ciutadania.
  • Línia DONA:

a) Les dones en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO), i en situació de violència masclista.
b) Les dones en situació d'atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació.

  • Línia MG52: Persones de 52 anys o més que estiguin en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO).
  • Línia TRANS: Persones que no s'identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques, sigui per què se sent del gènere contrari o bé per què la seva identitat no s'ajusta a les categories de gènere tradicionalment establertes.
  • Programa Primera Experiència Professional a l’Administració Pública (impulsat pel SOC): Adreçat a joves menors de 30 anys en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior que compleixin els requisits per formalitzar un contracte en pràctiques. S’ofereix un contracte en pràctiques durant 12 mesos.
  • Programa Connecta Jove (impulsat pel SOC): adreçat a joves en situació d’atur de 18 a 29 anys. Combina formació professionalitzadora, orientació i seguiment individualitzat, prospecció empresarial i inserció laboral. Ofereix subvencions a la contractació a l’empresa. Aquest programa s’executa conjuntament amb l’Ajuntament de Granollers, l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i PIMEC.
  • Programa Contractació de Joves en Pràctiques (impulsat pel SOC): Adreçat a joves menors de 30 anys beneficiaris del Sistema de Garantia Juvenil en possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior, que compleixin els requisits per formalitzar un
  • contracte en pràctiques. S’ofereix un contracte en pràctiques durant el temps que determini la resolució de la convocatòria.
  • Programa Treball Talent i Tecnologia o similar. Impulsat per la Diputació de Barcelona, coordinat pel Consell Comarcal i col liderat amb diferents ajuntaments de la comarca de la Taula Vallès Oriental Avança. Destinat reduir la taxa d’atur i a acompanyar a les empreses de la comarca.
  • Programa Treball i Formació Joves (impulsat pel SOC): Adreçat a joves entre 17 i 21 anys que tinguin la condició de tutelat o ex-tutelats per l'administració de la Generalitat de Catalunya i inscrits com a demandants d’ocupació, que combina formació de Certificat de Professionalitat o transversal, i contracte de treball de 12 mesos per dur a terme treballs de caràcter públic i interès social.

Ocupació i empresa:

Per als programes que tenen com a beneficiaris les empreses, aquestes podran gaudir dels següents recursos:
- Possibilitat de contractar treballadors de forma subvencionada i/o amb bonificació a la Seguretat Social.
- Possibilitat d’acollir persones en pràctiques.
- Suport i acompanyament en la gestió de la documentació.
- Informació genèrica sobre els recursos del territori per poder cobrir les necessitats de personal i ajuts a la contractació.

Persones usuàries:

  • Persones destinatàries dels programes.
  • Empreses
  • Ajuntaments del Vallès Oriental

 

Àrea de Desenvolupament Local. Consell Comarcal Vallès Oriental

Camí Antic de Vic, 10 - 08520 (Corró d'Avall) Les Franqueses del Vallès - Barcelona
Telèfon: 93 860 07 02
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.03.2024 | 13:32