Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD)

   

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 "Igualtat de gènere". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 938600706

 psi@vallesoriental.cat

Consellera de l’Àrea: 

Mònica Utrilla Montserrat

Cap de l’Àrea: 

Silvia Pérez Corts

Persona de contacte: 

Lourdes Barnils i Martí

Comprèn les prestacions següents:

L’atenció i l’assessorament psicològic individual i gratuït, especialitzat i amb mirada feminista a les dones que requereixin de contenció i orientació psicològica, i amb especial atenció a les dones que viuen o han viscut situacions de violència masclista. 

L’atenció i l’assessorament jurídic a les dones que requereixin d’orientació i d’assessorament legal, des de l’aplicació del dret amb una mirada feminista.

Objecte:

Els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones són serveis d’informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, si s’escau, amb relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb llur vida laboral, social, personal i familiar.

Impulsar la prestació del servei d’informació i atenció a les dones i la realització de polítiques d’igualtat de gènere (SIAD) amb l’objectiu d’erradicar la desigualtat entre dones i homes, i abordar la violència masclista com a expressió màxima d’aquesta desigualtat entre dones i homes.

Funcions:

 • Oferir un servei d’informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, si s’escau, amb relació a l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits relacionats amb llur vida laboral, social, personal i familiar.
 • Oferir i difondre informació permanent a les dones sobre els seus drets i el seu exercici
 • Proporcionar atenció i assessorament jurídic i psicològic gratuït, especialitzat i amb perspectiva de gènere a les dones que ho sol·licitin
 • Acompanyar a la detecció, assessorar, orientar i acompanyar a dones en situacions de violència masclista.
 • Desenvolupar estratègies comunitàries de sensibilització i prevenció i promoure accions que visualitzin les dones, com a subjectes, no objectes, d’actuacions que afermin el seu apoderament i millorin les seves capacitats per incidir públicament.
 • Acompanyar el desplegament de polítiques públiques que promoguin l’equitat en els treballs, noves formes d’organització del temps, i la democratització de les cures dins dels ens locals, les entitats i empreses.
 • Establir mecanismes de coordinació entre els diferents agents socials pel que fa a l’abordatge de la violència masclista.
 • Acompanyar al desplegament de les polítiques feministes locals.
 • Avançar en la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible_Agenda 2030 en la implementació de les polítiques socials i d’igualtat

Persones usuàries:

 • Dones que viuen en algun dels municipis de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials Resta de municipis del Vallès Oriental, especialment les que pateixen situacions de violència masclista.
 • Tècniques i tècnics de serveis bàsics d’atenció social i d’igualtat dels municipis de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials Resta de municipis del Vallès Oriental

 

MAPA SERVEIS INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES

 

 

Amb la col·laboració de:  

Quin cost té:

Gratuït

Consell Comarcal del Vallès Oriental

Carrer Miquel Ricomà, 46 - 08401 Granollers - Barcelona
Telèfon: 938600700
Fax: 93 879 04 44
Adreça electrònica: ccvo@vallesoriental.cat
Lloc web: www.vallesoriental.cat
Horari:  
De dilluns a divendres, 8:30-14.00 h i dimecres 16:00-18:00 h, tret període de jornada intensiva (entre primer dilluns de juny i segon divendres de setembre, del penúltim dilluns de desembre a segon dilluns de gener i vacances escolars de setmana santa)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 25.03.2024 | 12:53