Oficina Agenda 2030 i objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

 

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 17 "Aliança pels objectius". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Presentació de l'Oficina:

L’Oficina Agenda 2030 i ODS ofereix assessorament personalitzat als ajuntaments de la comarca amb l’objectiu d’estendre la implantació de l’Agenda 2030 i ODS entre els ens locals i, en conseqüència, entre la ciutadania del territori.

Funcions

  • Vetllar per la introducció de la mirada de l’Agenda 2030 en els procediments, serveis i projectes coordinats pel Consell Comarcal del Vallès Oriental.
  • Promoure el coneixement de tots els agents del territori (institucionals i no institucionals) sobre l’Agenda 2030.
  • Promoure espais de reflexió i acció entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible a escala comarcal, tant a nivell polític, com a nivell tècnic i ciutadà, a la comarca del Vallès Oriental; detectant nous reptes i oportunitats al territori per avançar en l’Agenda 2030.
  • Liderar o facilitar la posada en marxa de nous projectes supramunicipals a la comarca que aprofundeixin en la implementació dels ODS.
  • Fomentar la generació de sinèrgies i aliances entre els agents [de dins o fora de la comarca; institucionals i no institucionals].
  • Assessorar sobre la localització de l’Agenda 2030 a escala local.

 938600703

 OficinaAgenda2030@vallesoriental.cat

smec@vallesoriental.cat

Conseller de l'Àrea:

Daniel Martín Oller

Cap de l’Àrea: 

Carles Fernández Pérez

Persona de contacte:

Carme Rodríguez Rodríguez

Serveis destinats als ajuntaments:

Assessoraments individualitzats

Ens reunim amb vosaltres per saber en quin punt esteu, quins treballs esteu realitzant, cap a on voleu seguir el vostre camí i acompanyar-vos en el procés de localitzar i adaptar l’agenda 2030 a la realitat del vostre municipi i aprofitar-ne les potencialitats.

Formació

Oferim formació específica en Desenvolupament Sostenible, Agenda 2030 i ODS per a personal tècnic, ajudant a consolidar conceptes i capacitant a les persones per tirar endavant la localització i adaptació de l’Agenda 2030 al territori a través del disseny de projectes i serveis amb visió 2030.  

Espais d’Intercanvi i Reflexió

Destinat a aquells ajuntaments que ja estigueu treballant en l’adaptació i la localització de l’Agenda 2030 al vostre territori. Oferim un espai de reflexió sobre els treballs fets i d’intercanvi de bones pràctiques i aprenentatges, tot seguint un programa formatiu adaptat.

Recerca de finançament

Us ajudem en la recerca de finançament per a iniciar els treballs de localització i adaptació de l’Agenda 2030 a la realitat del vostre municipi.

Recursos

 

Informe Anual L’avenç del Vallès Oriental en el marc de l’Agenda 2030.

L’oficina Agenda 2030 i ODS conjuntament amb l’Observatori hem realitzat un recull d’indicadors que ens permetran monitoritzar l’avenç del Vallès Oriental en relació a l’Agenda 2030 i els seus impactes al territori.

Bones pràctiques del territori

L’Oficina Agenda 2030 està realitzant un treball de recerca de Bones Pràctiques al territori que properament estarà disponible en format Informe i també com a Mapa Interactiu.

Si tens una bona pràctica vinculada amb el desenvolupament sostenible fes-nos-la arribar a través del nostre correu OficinaAgenda2030@vallesoriental.cat

 

 

 

Darrera actualització: 5.03.2024 | 13:06