Emilio Cordero, reelegit president del Consell Comarcal amb un govern d'àmplia majoria

Divendres, 14 de juliol de 2023

Aquest migdia s’ha constituït el Consell Comarcal de la X legislatura. L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero (PSC) ha estat reelegit president per a la legislatura 2023/2027, on hi haurà un govern d’àmplia majoria (PSC, ERC, Junts i En Comú Guanyem), format per 31 dels 33 consellers i conselleres. Queden a l’oposició el PP i la CUP, amb un representant cadascú.

La Sala Tarafa de Granollers ha estat l’escenari de la constitució del Consell Comarcal de la X legislatura (2023/2027). El que ha estat president els darrers dos anys de legislatura, Emilio Cordero, ha estat escollit de nou president, amb els vots favorables del PSC-Candidatura de Progrés, ERC-Acord Municipal, Junts-Compromís Municipal i En Comú Guanyem-Confluència. El representant del Partit Popular ha votat en blanc i el representant de la CUP s’ha votat a ell mateix.

“Em sento orgullós i assumeixo aquesta responsabilitat des de la humilitat, des de la il·lusió i des de la voluntat de diàleg i el consens polític i social, amb l’objectiu d’incidir per a què tota la ciutadania de tots els pobles del nostre Vallès tinguin uns serveis de qualitat i cada dia siguin feliços”, comentava el ja investit president Emilio Cordero.

En el seu discurs com a candidat, Cordero ha reivindicat el paper de la institució, “no és ni ha de ser un simple gestor, sinó que és i ha de ser un autèntic eix de transformació social” i ha destacat el que ha definit com els 4 eixos estratègics de la legislatura que comença: “fer de la comarca una comarca plena d’oportunitats, solidària, justa, igualitària tant en serveis com en drets per a les persones”, “potenciar l’educació, la cultura i la cohesió social”; “impulsar l’economia social, solidària, verda i circular, competitiva, eficaç, eficient, innovadora i generadora d’ocupació”, i com a 4t eix “ser coresponsables, impulsar la participació, el diàleg i el consens entre la ciutadania, les entitats, el sector privat i les administracions per arribar a grans consensos estratègics”.

El portaveu del PSC-CP, Joan Ramon, ha definit la legislatura que comença com a “transcendental des del punt de vista de la dimensió social, econòmica, territorial i mediambiental”. I s’ha referit a l’acord de govern assolit: “sorgeix un govern que treballarà amb visió de territori i amb la mà estesa per sumar i construir per la comarca”, un acord del qual ha destacat i agraït “ l’esforç per sumar, el to, avantposar els interessos globals als partidaris i partidistes, per posar la ciutadania i les institucions al centre de l’acord”.

Marc Candela, portaveu d’ERC-Acord Municipal, s’ha referit a la bona entesa teixida els dos darrers anys de legislatura “que ha fet possible que més enllà de les cúpules avui puguem tenir aquest acord de consens per poder servir a totes les alcaldies i a tota la ciutadania del Vallès Oriental” i afegia que “som l’única comarca a Catalunya on els principals partits polítics ens hem posat d’acord en un govern de concentració per fer més fàcil la vida als municipis de la nostra comarca, a la ciutadania del Vallès Oriental. És important que la política faci la seva feina i es poso d’acord en buscar solucions i fer la vida més fàcil a la ciutadania”, ha dit.

El portaveu de Junts-Compromís Municipal, Bernat Parera, ha recordat que la comarca té “realitats diferents que necessiten de receptes diverses per afrontar els seus principals problemes que caldrà resoldre des d’una actitud propositiva, col·laborativa i compromesa” i ha posat en valor el pacte: “un acord que recull la voluntat de la gran majoria de vallesans i vallesanes i que ens obliga a tots els signants a seguir posant per davant la gestió pública al servei de les persones i de qui més ho necessita”.

Daniel Martín, portaveu d’En Comú Guanyem-Confluència, ha comentat que “som aquí per ajudar, per a què el Vallès Oriental continuï sent una punta de llança en transformació o agenda 2030, aquest és el nostre pacte” i ha afegit que “les confrontacions polítiques es fan en altres institucions; aquí hem de garantir una administració eficient i una destinació eficient dels escassos recursos de què disposem”.

Precisament, la majoria d’intervencions s’han referit al millor finançament com un dels reptes pendents per a la propera legislatura. I també la nova seu de la institució.

Per la seva part, el conseller del Partit Popular, Miguel Ángel Alvarado, ha justificat el vot en blanc: “som un partit que volem ajudar en tot el que puguem i volem fer que aquesta comarca sigui un referent com ho ha estat molt de temps en moltes coses”, ha comentat.

El representant de la CUP, Blai Taberner, ha justificat el seu vot comentant que “la nostra posició no és una posició antipolítica, en tot cas és una posició anti aquesta política”. “Venim a ser l’altaveu del major dels tresors que tenim en aquesta comarca, el moviment popular, aquest és el nostre pacte, que és amb la gent que lluita”, ha afegit.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png 

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 14.07.2023 | 19:03