El Consell Comarcal contractarà 62 persones en el marc del Programa Treball i Formació

Divendres, 8 de setembre de 2023 a les 10:00

Realitzaran tasques a 25 municipis de la comarca durant un any i a la seu del propi Consell Comarcal. El programa busca facilitar la inserció laboral mitjançant la formació i el treball.

Aquesta setmana s’han incorporat a treballar 12 persones en el marc del programa Treball i Formació, i durant el mes d’octubre ho faran altres 50. En total, 62 persones més estaran contractades per mitjà d’aquest programa durant un any, que se sumen a les 14 que van començar al febrer.

El programa Treball i Formació (TRFO) té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

Es contracten persones que pertanyen a col·lectius prioritaris definits pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC): persones en atur que no estiguin cobrant cap prestació contributiva, més grans de 52 anys, destinatàries de la renda garantida de ciutadania (PRGC), dones víctimes de violència de gènere, o persones que no s’identifiquin amb el gènere que se’ls ha assignat en néixer.

Les 62 persones treballaran a 25 municipis de la comarca i al propi Consell Comarcal, donant suport als ajuntaments d’Aiguafreda, Bigues i Riells del Fai, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, la Garriga, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilanova del Vallès.

Els nous treballadors i treballadores tenen diferents perfils ocupacionals: administratius/ves, agents de civisme, conserges, auxiliars de la llar del servei d’ajuda a domicili, capacitadors/es en gestions telemàtiques, peons i peones de neteja, jardineria i obra. A més, faran 65 hores de formació en internet, xarxes socials i dispositius digitals, i mediació i resolució de conflictes.

Els projectes que es desenvoluparan en aquesta edició del Treball i Formació són:

  • Campanyes informatives de conscienciació a la ciutadania, amb les quals es busca promoure la convivència, així com el reforçament de les xarxes associatives i productives a través de l’actualització de les dades i la difusió d’actituds cíviques.
  • Capacitació telemàtica de la ciutadania, on es facilita a la població els recursos i coneixements per comunicar-se i fer gestions amb l’administració pública, a través de les noves tecnologies.
  • El Vallès verd, en què, per contribuir al manteniment i millora dels espais verds, es realitzaran funcions de neteja de carrers i zones verdes, transport de material o tasques de jardineria, com ara regar i podar.
  • Fem lluir el Vallès Oriental!, amb funcions com neteja de mobiliari de parcs, places i carrers, arranjament de desperfectes a les voreres o manteniments estructurals de façanes, escales i sostres.
  • Servei temporal de suport a les llars, amb tasques dedicades a la cura de la llar, neteja de l’habitatge de les persones usuàries de Serveis Socials o acompanyament a gestions i visites mèdiques.
  • Suport administratiu per a la digitalització i implementació de l’administració electrònica, on desenvoluparan tasques d’actualització de base de dades d’entitats, digitalització de documentació, atenció telefònica o redacció i emissió de documents.

El programa Treball i Formació està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat per la Conferència Sectorial d'Ocupació i Afers Laborals del Ministeri de Treball i Economia Social i els ajuntaments dels municipis on presten el servei les treballadores i treballadors.

 

Gráfico, Gráfico de proyección solarDescripción generada automáticamente Un dibujo de una cara felizDescripción generada automáticamente con confianza baja

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 12.09.2023 | 09:04