El març s’han registrat 23 expedients de regulació al Vallès Oriental, que han afectat 407 persones

Dimarts, 20 d'abril de 2021 a les 09:00
  • Nota d'activitat econòmica referida als EROs de març de 2021 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Les dades relatives als expedients del mes de març a la comarca indiquen que al Vallès Oriental s’han registrat 23 expedients, que han afectat 407 persones treballadores. Les mesures més emprades han estat la suspensió de contractes i la reducció de jornada; de fet, hi ha hagut 8 expedients respectivament de cada modalitat.

Són dades actualitzades relatives als EROs registrats durant el març al Vallès Oriental, elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb dades de l’Observatori de Treball i Model Productiu.

En aquest ENLLAÇ es pot veure el resum de les principals dades d’EROs d’aquest mes de març,  l’afectació per municipis i també quines són les principals activitats econòmiques que han registrat majors pèrdues de personal treballador.

Aquest mes, el principal sector afectat per EROs ha estat la indústria manufacturera, el comerç a l’engròs i al detall així com la hostaleria i les activitats artístiques i recreatives.

*Recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major.

*ENLLAÇ A NOTA INFORMATIVA

Darrera actualització: 20.04.2021 | 10:31