El PIB per habitant del Vallès Oriental l’any 2021 creix respecte el 2020 i supera lleugerament els valors prepandèmia

Dimecres, 14 de febrer de 2024

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat una Nota informativa sobre les dades de Producte interior brut territorial, corresponent a l'any 2021, publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya el passat desembre.

D'acord a aquestes dades, el Vallès Oriental ha registrat una evolució positiva del PIB comarcal i se situa per sobre de la mitjana catalana (+9,72%).  També  forma part del grup de les 11 comarques catalanes on l’evolució del PIB per habitant millora respecte les dades del 2019, amb un 2,29% de creixement.

De fet, les comarques veïnes i tot l’eix metropolità presenten una evolució de les dades del PIB territorial 2021 que no superen encara les xifres prepandèmia. El Vallès Oriental presenta així una excepcionalitat positiva i remarcable.

El PIB per habitant de la comarca, que creix un 9,72%, es mostra un punt per sobre del creixement global català, que ha crescut per damunt del 8%, i de pràcticament totes les comarques de la província de Barcelona, com el Baix Llobregat (8,2%), el Barcelonès (7,2%), el Garraf (7,2%), el Maresme (7%), el Vallès Occidental (8,7%) o Osona (5,5%), el Berguedà (5,2%), el Moianès (3,4%) i l’Alt Penedès (3,2%). Només el Bages (9,7%) presenta uns valors iguals als de la nostra comarca.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una persona

Descripción generada automáticamente con confianza media

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 8 “Treball digne i creixement econòmic” i 10 “Reducció de les desigualtats”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 14.02.2024 | 12:43