El Pla d’Acció de Turisme 2024 ambiciona estendre els punts d’informació turística i el Compromís Biosphere a tots els municipis de la comarca

Dimarts, 28 de novembre de 2023

El darrer Ple del Consell Comarcal va donar llum verda al Pla d’Acció de Turisme per al 2024, proposta que va comptar amb el suport de tots els grups polítics i l’abstenció de la CUP.

El Pla d’Acció 2024 defineix els eixos estratègics i les línies a treball que desenvoluparà el servei de Turisme del Consell Comarcal durant l’any 2024. Concreta com a objectiu continuar amb les línies estratègiques de treball que s’han dut a terme en els darrers anys i, alhora, fer un pas endavant en l’alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Així, el Servei de Turisme del Consell Comarcal conjuntament amb tots els ens implicats en la gestió del turisme a la comarca s’han plantejat tres grans reptes de futur:

♦ Comptar, com a mínim, amb un ens del projecte Punts d’Informació Turística a cada municipi de la comarca.

♦ Comptar, com a mínim, amb un ens adherit al Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere a cada municipi de la comarca.

♦ Dedicar esforços perquè el Vallès Oriental esdevingui una destinació de turisme intel·ligent a través de les línies de a Xarxa DTI (La Xarxa DTI és un projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme que té com objectiu contribuir en la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques i la qualitat de la vida dels residents treballant en cinc àmbits: governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat)

Pel que fa al projecte estratègic per l’any vinent, se centrarà en la creació de producte turístic,  Concretament, està previst elaborar material audiovisual relacionat amb el projecte “El Vallès Oriental al teu ritme”, 12 vídeos, un per cada ruta, que seran peces accessibles per a tots els públics, amb propostes d’activitats que es poden dur a terme en diferents moments de l’any amb l’objectiu de desestacionalitzar, descentralitzar, diversificar l’oferta i potenciar el coneixement de la comarca d’una forma més pausada i en èpoques de baixa estacionalitat.

El Pla d’Acció de Turisme es basa en cinc grans eixos estratègics per a la comarca: la creació de producte; la gestió de la sostenibilitat i qualitat turística; la promoció i comunicació dels recursos i propostes de la comarca; el treball vers el turisme intel·ligent per obtenir dades que ens permetin prendre decisions responsables; i la cogovernança entre tots els agents implicats en el sector turístic del Vallès Oriental.

El Pla d’Acció aprovat en el Ple havia estat aprovat prèviament pel Plenari Polític de TurismeVallès, format pels regidors i regidores de turisme i el Consell Comarcal i prèviament proposat pel Plenari tècnic, integrat per les tècniques de turisme dels ajuntaments, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i representants de les associacions privades del sector.

 

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica

Descripción generada automáticamente con confianza media Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número8 "Treball digne i creixement econòmic", 4 "Educació de qualitat" i 12 "Consum i producció responsables". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 28.02.2024 | 12:42