El ritme de creixement de la contractació indefinida al Vallès Oriental es frena aquest darrer trimestre

Dimecres, 12 de juliol de 2023

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat el Butlletí de contractació corresponent al 2n trimestre de 2023. Al Vallès Oriental es constata una desacceleració de la contractació indefinida, igual que al conjunt català i metropolità.

Durant el segon trimestre de 2023 s’han formalitzat al Vallès Oriental 30.742 contractes, 5.504 contractes menys que el total de contractes registrats durant el segon trimestre de l'any 2022 (-15,19%). Respecte al primer trimestre de 2023, la xifra de contractes ha dibuixat un creixement, de més de 1.937 contractes.

Com es va observar en períodes anteriors, la reducció de la contractació es deu bàsicament a la caiguda de la contractació de tipus temporal; així, s'estan assolint uns nivells màxims del pes de la  contractació indefinida, que suposa el 40% del total de contractes registrats aquest darrer trimestre.

Amb les dades dels tres darrers mesos es constata, però, que la contractació indefinida mostra un decreixement internanual superior al 7%, amb un descens de pràcticament un miler de contractes, a diferència del que es va registrar l’any passat, quan la contractació indefinida va registrar un creixement del 20% interanual. Aquesta desacceleració de la contractació indefinida també s'ha reflectit al conjunt català o metropolità.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png   

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 12.07.2023 | 09:57