El sector turístic del Vallès Oriental es reuneix en una nova edició de la Jornada TurismeVallès

Divendres, 6 de maig de 2022
  • Més de cinquanta empreses, associacions i ens participen a la Jornada d’enguany.

Aquest matí s’ha celebrat a Manso Esmandia de Cardedeu la Jornada TurismeVallès, que ha reunit a més d’una cinquantena de professionals d’empreses, associacions i ens del sector turístic de la comarca.

La Jornada és una trobada anual que té com objectiu oferir un espai de coneixement i d’intercanvi d’experiències entre els agents públics i privats del sector turístic del Vallès Oriental, per tal d’enfortir el marc de relacions.

En el marc de la jornada, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha posat en valor les possibilitats turístiques del Vallès Oriental: “Tenim molt potencial  turístic com és el rural i de molts altres tipus que estem explotant molt bé”, i el conseller de Turisme, Àlex Valiente, ha agraït la moral i l’esperit del sector en els moments difícils de la pandèmia i s’ha referit al moment en què ens trobem: “Ara és el moment de buscar i recuperar el públic estranger sense deixar de banda el públic nacional que ens ha salvat en els pitjors dels moments”, ha dit.

Durant la trobada s’han lliurat els distintius del Compromís per a la sostenibilitat Biosphere –l’han aconseguit 48 empreses i ens públics- i els 32 diplomes de la xarxa de Punts d’Informació Turística.

La gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo, ha posat de manifest que “sostenibilitat i turisme ja no són termes antagònics, són conceptes que es necessiten, que sumen, perquè  tenim, cada cop més, un visitant i turista que ens ho està reclamant, que és més responsable amb el lloc que visita”.

Per la seva part, el regidor de Turisme de Cardedeu, Ramon Arribas, ha posat en valor el sistema Biosphere com una de les fórmules per “fer participar a la ciutadania d’allò que tenim que és únic i alhora tenir mecanismes per preservar-lo”.

Durant la jornada, s’ha presentat el Pla d’Acció del 2022, per part del gerent del Consell Comarcal, Carles Fernández, que ha destacat el fet que “és una feina que s’ha fet en col·laboració amb el sector amb un procés participatiu". També s’ha presentat el vídeo-resum que recull petites mostres dels 39 vídeos dels municipis de la campanya Apropa’t i Viu.

La Jornada ha finalitzat amb una activitat de networking dinamitzada pel grup de teatre Milnotes i per un refrigeri amb productes de proximitat.

Darrera actualització: 6.05.2022 | 15:42