El Vallès Oriental registra un creixement de la contractació al febrer

Dimecres, 6 de març de 2024

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat l’avanç de les dades de contractació al Vallès Oriental corresponents al mes de febrer de 2024.

Al Vallès Oriental s’han formalitzat 9.486 contractes al febrer, una xifra que, tot i ser inferior a la registrada fa un mes (10.555 contractes totals, -1.069 contractes), és superior a la registrada fa un any (8.909 + 577 contractes).

Les xifres mostren un creixement important de la contractació de tipus temporal i, alhora, un manteniment de la contractació indefinida, que registra un lleuger creixement del 0,7% respecte fa un any.

El volum de contractes indefinits se situa en 3.726, una xifra superior als 3.701 contractes registrats al febrer de 2023, i molt similar als 3.686 contractes registrats el mes passat. Tot i que a un ritme més moderat que en períodes anteriors, la contractació indefinida és manté i creix al voltant de l’1% respecte períodes anteriors.

Les dones concentren el 46% de la contractació, és a dir, un total de 4.350 contractes, xifra lleugerament inferior a la que es registrava fa un any. Aquesta pèrdua de pes de la contractació femenina es deu a què la contractació masculina ha crescut un 11% mentre que la femenina ho ha fet de forma molt més lleugera, només un 2%.

El total de contractes temporals aquest mes de febrer ha estat de 5.760, que es redueix un 16% respecte a la de fa un mes però que creix respecte al febrer passat, en gairebé un 10%. Això fa que la temporalitat suposi poc més del 60% del total de contractes, una xifra superior a la de mesos anteriors.

Aquest creixement de la contractació temporal es dona també en altres àmbits superiors. De fet, la contractació laboral acumulada en els dos primers mesos de l’any s’eleva a 20.041 contractes, xifra que suposa un increment del 6% en relació amb el mateix període de 2023 (1.147 més), amb un increment sobretot dels contractes temporals (+11% de diferencia entre els 2 períodes).

Pel que fa a les ocupacions,  al Vallès Oriental la contractació ha crescut sobretot en l’àmbit de l’Hosteleria i la restauració, així com l’àmbit del personal d’oficina comptables i administratius I en àmbits com la construcció i altres activitats de serveis (com Educació, Comerç al detall, Transport creix la xifra de contractes, especialment els indefinits).

A Catalunya, durant el mes de febrer s’han signat 188.692 contractes laborals, dels què 86.654 han estat indefinits (el 45,9%) i 102.038, temporals (el 54,1%). Es tracta del volum més elevat de contractes indefinits signats en un mes de febrer de la sèrie històrica, i el més baix de contractació temporal.

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/16.jpg https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/8.jpg  

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i 16 “Pau, justícia i institucions sòlides”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 6.03.2024 | 12:41