El Vallès Oriental registra un estancament en el creixement del nombre d’empreses

Dimarts, 2 de maig de 2023
  • Butlletí d’estructura productiva elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis corresponent al primer trimestre de 2023.

El Butlletí d’estructura productiva elaborat per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal presenta les dades relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) al Vallès Oriental durant el primer trimestre de 2023 a partir d’informació de l’Idescat.

Aquest primer trimestre, la població assalariada creix de forma important, però el nombre d'empreses o centres de cotització decreix.

En termes absoluts, el Baix Llobregat (-212) i el Vallès Oriental (-82) són les dues comarques que han registrat un major descens d’empreses i centres de cotització en xifres absolutes. Es repeteix el que ja es veia el trimestre anterior, quan aquestes dues mateixes comarques van concentrar el major descens. Es detecta, per tant, un estancament en el creixement del nombre d'empreses.

Pel que fa a la població assalariada, se situa al Vallès Oriental en 126.305 persones, la qual cosa representa un augment de 1.280 persones (+1%) respecte el 1T de 2022 (variació interanual). Respecte al trimestre anterior (4T de 2022), la població assalariada creix de manera important (+1.81%) i cau la xifra relativa a la població que treballa en règim d'autònoms (-0,37%).

Per tant, la millora de l'activitat i el mercat de treball es manifesta especialment en l'evolució a l'alça dels llocs de treball (assalariats+autònoms), que aquest trimestre se situa en 155.575 (2.140 llocs més que el trimestre anterior i 1.185 llocs més respecte el mateix període de l'any passat).

A nivell municipal, el creixement dels llocs de treball aquest darrer trimestre ha estat generalitzable i especialment relacionada amb l’increment de la xifra de població que treballa de forma assalariada. Tagamanent i la Llagosta són els municipis que mostren l’evolució més  negativa dels llocs de treball, pels descens registrats tant a nivell de població assalariada com població que treballa en règim d’autònoms.

Darrera actualització: 2.05.2023 | 12:41