Butlletí d'Estructura Productiva. 1Trimestre de 2023

Dimarts, 2 de maig de 2023

Butlletí d'Estructura Productiva. 4T 2023- bon comportament del ritme de creixement de la població assalariada i lleuger retrocés en l'evolució del nombre d'empreses

En aquest butlletí us presentem les dades relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) al Vallès Oriental durant el primer trimestre de 2023, comparant-les a partir de l'estadística d'afiliacions a la Seguretat Social dels compte de cotització amb ubicació a Catalunya. Aquest primer tram d'any s'observa, al conjunt català, una millora en dos dels tres components de l’estructura productiva, concretament en l'àmbit d'afiliacions en règim general i empreses. En canvi, pel que fa al règim d'autònoms es detecta un pitjor comportament a totes les comarques.

Al Vallès Oriental la població assalariada, se situa en 126.305 persones, augmentant en 1.280 persones (1%) respecte l'any passat. El nombre d'empreses o centres de cotització decreix, de fet en termes absoluts el Baix Llobregat (-212 empreses) i el Vallès Oriental (-82) són les dues comarques que han registrat un major descens en xifres absolutes, repetint-se el que ja vèiem el trimestre anterior, quan aquestes 2 mateixes comarques van concentrar el major descens, i per tant es detecta un estancament en el creixement del nombre d'empreses. Respecte al trimestre anterior, la població assalariada creix de manera important (+1.81%) i cau la xifra relativa a la població que treballa en règim d'autònoms (-0,37%)

Darrera actualització: 2.05.2023 | 08:58