El Vallès Oriental registra un lleuger descens de l’atur el mes de novembre

Dilluns, 4 de desembre de 2023

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat l’avanç de les dades d’atur del Vallès Oriental corresponents al mes de novembre.

Aquest mes de novembre les xifres d’atur han experimentat un descens lleuger, concretament de 59 persones menys, i la xifra total de persones aturades s’ha situat en 19.305 persones, un decreixement relatiu del 0,30%, col·locant-se, així, en pràcticament els mateixos valors que el mes passat.

Cal destacar que es manté el descens interanual, amb una reducció de l’atur en 378 persones,  és a dir, un descens de prop el -2%, continuant així la tònica registrada el mes passat. La taxa d’atur provisional se situa en el 10,2%.

De fet, novembre és un mes en el que habitualment decauen les xifres d’atur; així es veu si es miren els registres des de l’any 2010 a la comarca.

Per municipis, destaca el descens de l’atur (respecte a octubre) a Canovelles (-18 persones), les Franqueses del Vallès (-22) o Parets del Vallès (-17). En termes interanuals,  l’atur ha registrat un descens important a Granollers (-160 persones), Mollet del Vallès (-85) o Canovelles (-62).

D’acord amb les dades de les oficines de Treball de Catalunya, en finalitzar aquest mes de novembre la xifra de persones aturades registrades al país és de 339.907, la més baixa en un mes de novembre des de 2007, quan es va situar en 259.170 persones. Respecte de l’octubre, s’ha produït un tímid increment del 0,06% (214 persones més), en línia amb els dels darrers anys i mostrant una tendència contrària al que hem vist a la comarca.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png 

El servei de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 4.12.2023 | 15:29