Electes i professionals de Joventut comparteixen eixos de treball en el primer plenari de l‘any

Dijous, 8 de febrer de 2024

Ahir al vespre es va celebrar el primer plenari tècnic i polític de Joventut de l’any, a l’espai Sputnik de Montornès del Vallès, al qual hi van assistir 25 persones, entre regidors i professionals.

El plenari, organitzat per l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, la consellera de Joventut, Carla Millán i el gerent, Carles Fernández.

Des de el Servei Comarcal de Joventut es va exposar la valoració del servei l’any 2023, i es va presentar el nou equip que conformen les diferents professionals: orientadores juvenils, assistències tècniques i tècniques comarcals de Joventut.

Es va anunciar, així mateix que, de cara el 2024, el Servei comarcal de Joventut continuarà amb la implementació del Pla Comarcal de Joventut 2022-2026, i seguirà consolidant projectes iniciats el 2023 en els àmbits de la salut i la interseccionalitat, la perspectiva per la qual es treballen els diferents eixos que poden oprimir les persones (gènere, orientació, raça, classe, etc).

La trobada va servir, també, per conèixer de forma detallada els eixos de treball del nou Pla Nacional de Joventut, que van explicar de forma telemàtica Aina Subirà, coordinadora territorial de l’Agència Catalana de Joventut i Marta Plana, tècnica territorial, així com el catàleg de serveis que la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) ofereix a tota la comarca a partir dels seus diferents Serveis d’informació juvenil i l’Oficina Jove comarcal, una presentació que va anar a càrrec de Jesusa Rodríguez, tècnica referent.

Des dels ajuntaments es va posar en valor la feina desenvolupada des del Servei comarcal de Joventut i l’Oficina Jove, així com la implementació del projecte Escolta Jove, i es va aprofitar per traslladar a la Direcció general de Joventut la necessitat de disposar de més recursos per implementar els programes de Joventut i poder desenvolupar una millor coordinació dels diferents projectes que es porten a terme en l’àmbit del benestar de les persones joves.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Imagen que contiene dibujo

Descripción generada automáticamente

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i Benestar”, número 4 “Educació de qualitat” i número 5 “Igualtat de gènere”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 8.02.2024 | 16:55