Empreses i ens públics es formen per esdevenir punt d’informació turística

Divendres, 29 d’abril de 2022
  • El Vallès Oriental compta amb 37 punts a la xarxa PITs.

Aquesta setmana el Servei de Turisme del Consell Comarcal ha començat la formació del programa dels Punts d’Informació Turística del Vallès Oriental, amb la primera sortida presencial, en la qual hi van participar 22 persones de 17 entitats (9 empreses privades i 8 ens públics).

El projecte dels Punts d’Informació Turística neix de la Diputació de Barcelona, i a la comarca el coordina el Consell Comarcal, amb l’objectiu de complementar els Serveis d’Informació, Difusió i Atenció Turística.

Té com a objectiu disposar d’una xarxa d’informació turística públic-privada per donar el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics ja estan duent a terme.

El programa està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística a les persones visitants i turistes en el seus establiments i/o empreses. La participació de qualsevol entitat al projecte és totalment gratuïta.

Les sortides de coneixement de l’entorn es fan anualment amb l’objectiu de conèixer la comarca per oferir noves experiències als turistes, així com ser un espai de trobada dels punts i del sector, i també per compartir experiències.

La primera sortida d’enguany s’ha fet a Sant Feliu de Codines, concretament al Centre Cívic La Fonteta i el Cim d’Àligues, on es va gaudir de l’experiència i demostració del vol de les diferents espècies d’aus rapinyaires.

El Vallès Oriental actualment compta amb 37 ens públics i privats a la Xarxa PITs, 32 que renoven i 5 noves adhesions, entre allotjaments, restaurants, comerços, biblioteques, museus, oficines de turisme, etc.

Darrera actualització: 29.04.2022 | 14:15