Jornada formativa sobre tècniques de poda per al conreu de l’olivera

Dimecres, 14 de febrer de 2024

El Consell Comarcal, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona-Xarxa Productes de la Terra, ha organitzat una jornada formativa dirigida als productors d’oli, que té com a objectiu ajudar-los a millorar la tècnica de l’esporga de l’olivera.

El curs ofereix als productors i productores poder millorar la tècnica de podar les oliveres, per aconseguir reduir els costos i incrementar la producció i la qualitat de l’oli.

La formació la impartirà Josep Ramon Mateu Freixenet, podador especialista d’olivera, i es celebrarà el proper 20 de febrer de 9.30 h a 14.30 h, a la Finca Agrícola Mas Curró de Caldes de Montbui. Les inscripcions encara són obertes.

L'olivera és un dels cultius de secà més presents a les comarques del Vallès. Es tracta d'una espècie rústica, ben adaptada als nostres sòls i que produeix un bé molt preuat a les nostres cuines. Un dels reptes del conreu de l'olivera és realitzar una poda que redueixi els costos, incrementi la producció i la qualitat de l’oli que s’obtindrà.

Les tècniques de poda han evolucionat al llarg del temps i s'han donat per bones, tècniques que no respecten la morfologia i fisiologia de l'arbre. En canvi, hi ha tècniques de conservació que respecten l'arbre.

La tècnica Bellaguarda, essencialment, suposa l’aplicació de poques i grans tallades en cada arbre amb l’objectiu que l’olivera conservi el màxim de fulla i creixi de forma equilibrada, permetent que la llum arribi al ramatge.

Programa:

  • 9.00 h Rebuda i benvinguda
  • 9.05-11.00 h “Aspectes tècnics de la poda Bellaguarda”
  • 11.00-11.30 h Pausa-cafè
  • 11.30-14.30 h Sortida de camp i pràctica

 

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Imagen que contiene Aplicación

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica

Descripción generada automáticamente con confianza media Interfaz de usuario gráfica, Aplicación

Descripción generada automáticamente

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 "Fam zero", 12 "Consum i producció responsables" i 15 "Vida terrestre". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 14.02.2024 | 14:34