La Fira de l’Oli celebra 12 anys amb un èxit històric

Dilluns, 29 de gener de 2024

La plaça Miquel Bosch a Bigues i Riells del Fai va acollir, dissabte passat, la 12ª Fira de l’Oli i el Mercat de Pa Artesà on van dur-se a terme activitats gastronòmiques, tast d’olis i xerrades, entre d’altres.

La Fira de l'Oli Vera i el Mercat del pa artesà celebrada a Bigues i Riells del Fai ha estat valorada de forma molt positiva i es qualifica com a èxit de participació, tant per part dels organitzadors –Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i Consell Comarcal-, com per part dels productors i productores. Enguany, 3.000 ciutadans i ciutadanes d’arreu del Vallès Oriental i rodals han pogut gaudir de més d’una desena d’activitats formatives i lúdiques relacionades amb els productes de proximitat.

Dissabte al matí visitaven la Fira el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano i el regidor de Promoció Econòmica, Toni Vergudo, qui van conèixer personalment les propostes dels 12 productors/es d’oli, 4 de pa i 15 elaboradors/es artesans/es que hi eren presents.

Tots els productors i productores han valorat molt positivament el resultat de la Fira, que va registrar una afluència històrica de públic a partir de les 11:30 del matí. Els productors aprecien molt la fidelitat de la clientela, que any rere any visita la Fira i busca comprar aquells productes que ja coneixen. Un dels punts més forts de la Fira és el tracte tan pròxim entre els assistents i productors que permet conèixer de primera mà l’artesania local.

L’èxit de la Fira també es va demostrar amb activitats com el showcooking, ofert pel Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, que va registrar més de 50 persones. Les dues sessions de Tast d’Oli va reunir a més de 70 persones de totes les edats per a descobrir tots els matisos de l’oli de la comarca.

La Fira començava el dissabte 20 de gener amb una mostra de com cuinar allioli a càrrec de Pere Salsetes i un posterior esmorzar popular a l’Espai 1 d’Octubre.

El dilluns següent, seguia la Fira de l’Oli amb una jornada gastronòmica a l’Hotel Molí de la Torre on van participar restauradors/es, productors/es i representants de l’administració, que van poder gaudir amb les diferents elaboracions amb oli Vera del Restaurant El Molí de la Torre maridats amb vi de la DO Alella.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha comentat, sobre la celebració de la Fira, l’èxit d’assistència d’enguany: “Agraïm a productors d’oli i productors de pa, i també a l'Ajuntament, tota la feina que han fet, clau per a què aquesta edició de la Fira”.

El conseller de Productes de la Terra, Ignasi Martínez, ha comentat la importància d’una “fira organitzada de forma coordinada entre l'Associació de Productors i elaboradors d'oli d’oliva del Vallès, l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i la Conselleria de Productes de la Terra del Consell Comarcal des del punt de vista del sector primari i el municipalisme, que són les parts fonamentals d’aquest projecte”.

En aquesta línia, l’alcalde de Bigues, Joan Galiano, ha volgut destacar la implicació del municipi per entendre “que estem defensant una marca singular, única i exclusiva de la varietat de l’oli vera del nostre territori i d’aquest futur segell de Denominació d’Origen i de qualitat extra que volem assolir”. El regidor de Promoció Econòmca, Toni Verdugo, ha afirmat que la Fira de l’Oli s’ha convertit en una “fira de referència perquè els productors no només venen l’oli, sinó que és un punt de trobada per compartir experiències”.

 

   

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 "Fam zero", 12 "Consum i producció responsables" i 15 "Vida terrestre". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 29.01.2024 | 12:38