La major part dels municipis de la comarca se situen a la franja alta de l’índex socioeconòmic territorial

Dijous, 27 de juliol de 2023 a les 10:00

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat una Nota informativa d’acord amb l’Índex Socioeconòmic Territorial (IST) de l’Institut d’Estadística de Catalunya, un índex sintètic per petites àrees que resumeix en un únic valor diverses característiques socioeconòmiques de la població i quantifica les diferències dins de Catalunya i dins dels municipis.

Aquest any s'ofereix aquest indicador per a tots els municipis i totes les seccions censals de Catalunya, amb dades corresponents a l'any 2020.

El Vallès Oriental registra un Índex Socioeconòmic Territorial que se situa, l’any 2020,  en un 101,8, dues dècimes per damunt del que es registrava l’any anterior, el 2019.  De fet, des del primer de referència del que hi ha dades (2015) la comarca ha anat registrant petits augments d’un any a altre: el darrer indicador se situa en més d’un punt superior al valor inicial (100,7).

Alhora, és una comarca amb una majoria de municipis que presenten un valor elevat pel que fa a l’IST. De fet, dels 39 municipis de la comarca, 30 se situen a la franja de l’IST entre  100 i 120, municipis  bàsicament situats l’eix del Congost.

També es poden observar 7 municipis on es concentren valors més baixos, destacant especialment el municipi de Canovelles (76,5), la Llagosta (87,1) o Montornès del Vallès (93,9). Hi ha 2 municipis a la comarca que presenten l’indicador més elevat i que se situen entre els 10 municipis catalans amb major Índex: Vallromanes, amb 122, i l’Ametlla del Vallès, amb 120,7, municipis que des de fa anys encapçalen aquest rànquing.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png   https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/8.jpg  

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 1 “Fi de la pobresa”, 4 “Educació” i 8 "Treball digne i creixement econòmic". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 27.07.2023 | 11:13