L’Arxiu comarcal apropa receptes de cuina medieval i moderna
El dimarts 27 de maig a la seu de l’Arxiu amb una conferència de Jordi Bages-Querol.
L’Arxiu comarcal del Vallès Oriental ha organitzat la conferència: “Els receptaris de cuina medieval i moderna com a fonts documentals. Explicació d’alguns plats i receptes” a càrrec de Jordi Bages-Querol, historiador i professor, doctor en Història per la UB, especialista en Història de l’Alimentació i autor dels llibres “Cuina dels monestirs. Les cartoixes d’Escaladei i Montalegre” i “La alimentación en la Edad Moderna. La cocina en la Cataluña del siglo XVIII”.
El professor explicarà els casos d'alguns receptaris significatius en la història de la cuina catalana trobats a arxius i biblioteques, a més d'alguns plats i receptes que podrem després provar de fer a casa nostra. Una xerrada que ens mostrarà la vinculació entre el món dels arxius i la gastronomia.
Tindrà lloc el dimarts 27 de maig a les 18,30 h, a la seu de l’Arxiu (C/ de l’Olivar, 10 de Granollers).
L'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental és un servei del Consell Comarcal que té com objectiu el manteniment, la conservació i la difusió del patrimoni documental de la comarca, per tal d’aconseguir que l’arxiu sigui una font primària i primordial d’informació per preservar la memòria històrica; custodiar documentació de valor administratiu i permanent d’institucions públiques de la comarca.
L’Arxiu forma part de la Xarxa d’arxius comarcals de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.