L’Arxiu comarcal apropa receptes de cuina medieval i moderna

Dimarts, 20 de maig de 2025

El dimarts 27 de maig a la seu de l’Arxiu amb una conferència de Jordi Bages-Querol.

L’Arxiu comarcal del Vallès Oriental ha organitzat la conferència: “Els receptaris de cuina medieval i moderna com a fonts documentals. Explicació d’alguns plats i receptes” a càrrec de Jordi Bages-Querol, historiador i professor, doctor en Història per la UB, especialista en Història de l’Alimentació i autor dels llibres “Cuina dels monestirs. Les cartoixes d’Escaladei i Montalegre” i “La alimentación en la Edad Moderna. La cocina en la Cataluña del siglo XVIII”.

El professor explicarà els casos d'alguns receptaris significatius en la història de la cuina catalana trobats a arxius i biblioteques, a més d'alguns plats i receptes que podrem després provar de fer a casa nostra. Una xerrada que ens mostrarà la vinculació entre el món dels arxius i la gastronomia.

Tindrà lloc el dimarts 27 de maig a les 18,30 h, a la seu de l’Arxiu (C/ de l’Olivar, 10  de Granollers).

L'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental és un servei del Consell Comarcal que té com objectiu el manteniment, la conservació i la difusió del patrimoni documental de la comarca, per tal d’aconseguir que l’arxiu sigui una font primària i primordial d’informació per preservar la memòria històrica; custodiar documentació de valor administratiu i permanent d’institucions públiques de la comarca. 

L’Arxiu forma part de la Xarxa d’arxius comarcals de la Generalitat de Catalunya.

 

Gráfico, Gráfico de proyección solarEl contenido generado por IA puede ser incorrecto. Imagen que contiene TablaEl contenido generado por IA puede ser incorrecto.

 Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 20.05.2025 | 11:47