L’XI Fira del Tomàquet se celebrarà a Santa Eulàlia de Ronçana el 24 i 25 de juliol

Dimecres, 14 de juliol de 2021
  • Entre d’altres activitats, acollirà la segona edició del concurs de cuina del tomàquet de varietats locals.

El cap de setmana del 24 i 25 de juliol, el Centre Cívic i Cultural la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana acollirà l’onzena edició de la Fira del Tomàquet, una edició que no es va poder celebrar l’any passat a causa de la pandèmia i que, enguany, es farà amb totes les mesures de seguretat.

La Fira està organitzada pel Consell Comarcal, l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i Llavors Orientals.

Els visitants obtindran el llibret “Varietats antigues de tomàquets del Vallès” i podran comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesana.

Entre d’altres activitats, es podran fer les visites guiades a l’hort de l’Espelt a càrrec de Llavors Orientals, tallers familiars a càrrec d’Agromosaic, tasts de varietats antigues, un showcooking a càrrec del Gremi d’Hostaleria o assistir i degustar el gaspatxo Termal, elaborat amb aigües minero-medicinals de Caldes de Montbui i amb tomàquets de proximitat.

En aquest ENLLAÇ es pot consultar el programa i inscriure’s a les activitats.

Concurs de cuina

Eguany, la Fira acollirà també a segona edició del Concurs de cuina del tomàquet de varietats locals i del producte de proximitat. Es farà diumenge a les 13h i ja es poden consultar les bases.

Paticipar-hi és gratuït i ho poden fer totes les persones aficionades a la cuina, excepte els professionals de la restauració.

Hauran de presentar el seu plat a les 12.30h al punt d'informació de la fira, on disposaran de fogons per si volen escalfar el plat. Tothom qui hi participi rebrà un davantal commemoratiu.

El concurs inclou dues categories: plat fet amb tomàquet cru i pla fet amb tomàquet cuinat, però ambdues han de ser amb tomàquets de varietats locals.

Caldrà entregar un sobre amb el nom i varietats de tomàquets que s'han fet servir, la recepta i les dades personals de la persona autora. La recepta també es pot enviar per correu electrònic a navarroce@ser.cat

Una vegada recollits els plats, s'exposaran al públic i el jurat, format per reconeguts professionals del món de la gastronomia i les dues persones guanyadores de la darrera edició, faran un tast per deliberar els plats guanyadors. S'entregarà a la persona guanyadora de cada categoria una estada de cap de setmana al Vallès Oriental, valorada amb 150 euros.

 

*PROGRAMA FIRA I INSCRIPCIONS

*BASES CONCURS CUINA

 

Darrera actualització: 21.03.2022 | 14:09